2015-06-18 10:07

2015-06-18 10:12

Bra start på fiskesäsongen

NWT PÅ HUGGET

Trots att maj var den kallaste och blötaste månaden i mannaminne har Johan Olsson i Sunne har haft en rent ut sagt fantastisk start på den här fiskesäsongen.
Han har nämligen dragit stora gösar i parti och minut.

Den största, ett 89 centimeter och dryga 8,5 kilo tungt exemplar, bärgade han ur Västra Örten den 10 maj.

Och därmed har han redan uppfyllt målet för i år.

-Mitt mål under 2015 var att jag skulle få en gös på minst 8 kilo i Värmland, säger Johan Olsson. Nu är det fixat och därför höjer jag nu målsättningen en smula. Nästa utmaning blir att jag ska ta en gös på 9 kilo innan det här året löpt ut. Jag känner att det finns inom räckhåll.

På listan var maj månad har Johan Olsson ytterligare ett par gösar som definitivt inte går av för hackor.

Bägge är fångade i Fryken.

Åtta kilo

Den första vägde 7,1 kilo och är tagen i början av maj och den andra, i mitten av månaden pressade ner vågen till dryga 8 kilo.

-Jag vill inte skryta men jag har dessutom fått massor av gös som uppskattningsvis vägt mellan 5 och 6 kilo, säger Johan. Men dessa har jag inte vägt. Jag vet ungefär hur mycket de väger med utgångspunkt från dess längd.

Att gösen är är Johans favoritfisk är inte att ta miste på.

-Gösen är rolig. Och de stora är ganska smarta. De är svåra att lura men den på 8,5 kilo satt perfekt, säger Johan.

-Några bommar?

-Jodå, det händer. Jag har av flera olika anledningar missat flera bitar under maj månad men man kan inte ha tur jämt. Missarna tillhör fisket. Det är bara så.

Växer sig starkare

Helt klart är att gösen växer sig allt starkare i Fryken för varje år som går. Numera är 4-5-kilosgösarna mer eller mindre vardagsmat.

-Det är enormt viktigt att att sätta tillbaka de stora fiskarna, säger Johan. Och det gäller både gös och gädda.

På tal om gädda så hade Johan också en enormt bra april månad-alltså innan NWT på hugget hade startat för säsongen.

-Ja, verkligen. Jag tappade räkningen till slut, säger Johan. Men jag tog i alla fall fyra som vägde över 10 kilo. Synd att hugget inte var igång men jag får komma tillbaka längre fram i sommar. Tävlingen har ju nyss börjat...

Den största, ett 89 centimeter och dryga 8,5 kilo tungt exemplar, bärgade han ur Västra Örten den 10 maj.

Och därmed har han redan uppfyllt målet för i år.

-Mitt mål under 2015 var att jag skulle få en gös på minst 8 kilo i Värmland, säger Johan Olsson. Nu är det fixat och därför höjer jag nu målsättningen en smula. Nästa utmaning blir att jag ska ta en gös på 9 kilo innan det här året löpt ut. Jag känner att det finns inom räckhåll.

På listan var maj månad har Johan Olsson ytterligare ett par gösar som definitivt inte går av för hackor.

Bägge är fångade i Fryken.

Åtta kilo

Den första vägde 7,1 kilo och är tagen i början av maj och den andra, i mitten av månaden pressade ner vågen till dryga 8 kilo.

-Jag vill inte skryta men jag har dessutom fått massor av gös som uppskattningsvis vägt mellan 5 och 6 kilo, säger Johan. Men dessa har jag inte vägt. Jag vet ungefär hur mycket de väger med utgångspunkt från dess längd.

Att gösen är är Johans favoritfisk är inte att ta miste på.

-Gösen är rolig. Och de stora är ganska smarta. De är svåra att lura men den på 8,5 kilo satt perfekt, säger Johan.

-Några bommar?

-Jodå, det händer. Jag har av flera olika anledningar missat flera bitar under maj månad men man kan inte ha tur jämt. Missarna tillhör fisket. Det är bara så.

Växer sig starkare

Helt klart är att gösen växer sig allt starkare i Fryken för varje år som går. Numera är 4-5-kilosgösarna mer eller mindre vardagsmat.

-Det är enormt viktigt att att sätta tillbaka de stora fiskarna, säger Johan. Och det gäller både gös och gädda.

På tal om gädda så hade Johan också en enormt bra april månad-alltså innan NWT på hugget hade startat för säsongen.

-Ja, verkligen. Jag tappade räkningen till slut, säger Johan. Men jag tog i alla fall fyra som vägde över 10 kilo. Synd att hugget inte var igång men jag får komma tillbaka längre fram i sommar. Tävlingen har ju nyss börjat...