2014-08-09 06:00

2015-01-06 22:32

Therese betalar 1  300 kronor för 2 minuter

KIL: Ångrar sin tatuering

Therese Petterson från Kil gjorde en tatuering för att fira sin 18-årsdag.
Nu kämpar hon för att bli av med den.
– Behandlingarna är svindyra och gör jätteont, säger hon.

För 21-åriga Therese Pettersson innebar 18-årsdagen att hon var fri att bestämma över sig själv.

Och hon bestämde sig för att göra en tatuering.

– Det blev en text med orden ”Tro på den du är” på italienska, berättar hon.

Lyckan över tatueringen bleknade snabbt. Inom ett halvår tröttnade hon på visdomsorden i bläck.

Använder kirurgtejp

– Det är ingen hemmatatuering, men den är dåligt gjord och ful. Jag vill inte ha linne nu på sommaren så jag använder långärmade tröjor eller tejpar över den med kirurgtejp, berättar Therese Pettersson.

Hittills har hon gjort sju laserbehandlingar.

Men tatueringen är fortfarande kvar.

Blöder mycket

– Det behövs minst sju behandlingar till och det är väldigt smärtsamt. Det är mycket värre än att göra själva tatueringen och det blöder som sjutton. Behandlingen tar bara två minuter, men den kostar 1 300 kronor varje gång och det kommer nog att ta ett par års tid att bli av med den, fortsätter hon.

– Jag tycker att man ska tänka sig riktigt noga innan man tatuerar sig, det gjorde inte jag. Jag tog beslutet över en natt, min familj försökte avråda mig, men jag lyssnade inte. Jag gjorde tatueringen för att jag kunde.

Kommer du att skaffa fler tatueringar i framtiden?

– Nej, det tror jag inte, säger Therese Pettersson.

För 21-åriga Therese Pettersson innebar 18-årsdagen att hon var fri att bestämma över sig själv.

Och hon bestämde sig för att göra en tatuering.

– Det blev en text med orden ”Tro på den du är” på italienska, berättar hon.

Lyckan över tatueringen bleknade snabbt. Inom ett halvår tröttnade hon på visdomsorden i bläck.

Använder kirurgtejp

– Det är ingen hemmatatuering, men den är dåligt gjord och ful. Jag vill inte ha linne nu på sommaren så jag använder långärmade tröjor eller tejpar över den med kirurgtejp, berättar Therese Pettersson.

Hittills har hon gjort sju laserbehandlingar.

Men tatueringen är fortfarande kvar.

Blöder mycket

– Det behövs minst sju behandlingar till och det är väldigt smärtsamt. Det är mycket värre än att göra själva tatueringen och det blöder som sjutton. Behandlingen tar bara två minuter, men den kostar 1 300 kronor varje gång och det kommer nog att ta ett par års tid att bli av med den, fortsätter hon.

– Jag tycker att man ska tänka sig riktigt noga innan man tatuerar sig, det gjorde inte jag. Jag tog beslutet över en natt, min familj försökte avråda mig, men jag lyssnade inte. Jag gjorde tatueringen för att jag kunde.

Kommer du att skaffa fler tatueringar i framtiden?

– Nej, det tror jag inte, säger Therese Pettersson.

null
null
null