E-tidning - vanliga frågor

Välkommen till din e-tidnings-app. Ambitionen är att den ska vara enkel att använda. Appen är utvecklad både för Iphone/Ipad- och Android-enheter. Här är all information och de vanligaste frågorna om appar.

Digitalt konto

Du loggar in och läser e-tidningen med hjälp av ditt digitala konto. För mer information, besök http://nwt.se/kundservice/prenumeration/ eller kontakta NWT:s kundtjänst på kundcenter@nwt.se eller 054-19 97 50.

Tips om hur du använder e-tidningen

Menyer

Menyerna skiljer sig något åt mellan Iphone/Ipad och Androidappen.

Iphone/Ipad: Knappar/symboler i skärmens nederkant.

Android: En meny som du kommer åt genom att klicka på de tre strecken längst upp till vänster på skärmen ("hamburgersymbolen"). Alternativs drar du med fingret från vänster till höger.

Min profil

Här loggar du in med ditt användarnamn (e-post) och lösenord eller via din Facebookinloggning. Se mer ovan om våra digitala konton.

Inställningar

Här kan du också göra inställningar för pushnotiser, antalet tidningar/utgåvor som du vill ha sparade i minnet och liknande.

E-papper

Här kan du läsa den digitala utgåvan av din morgontidning. Det första du kommer till är arkivet med månadens senaste utgåvor. De med grön symbol är redan nedladdade. De med pilsymbolen har ännu inte laddats ner till enheten. Du klickar på önskad tidning. Har tidningen flera delar får du upp dem och kan gå vidare till den del du vill läsa först.

Bläddra

Du kan bläddra genom att dra i sidled över skärmen med fingret (swajpa). Du kan också klicka upp en flersidesvy via den blå symbolen med tre vita rutor i botten av skärmen. Här kan du genom att swajpa snabbare ta dig till önskad sida.

Gömma menyn

Genom att klicka en gång ("singel-tap") på sidan så försvinner menyn. Du får fram menyn igen genom att klicka på sidan igen.

Zooma

Du kan förstora texten genom att dubbelklicka på skärmen. Med nytt dubbelklick återvänder du till helskärmsvy. Du kan också zooma steglöst genom att dra isär två fingrar mot skärmen.

Vanliga frågor

Varför ska jag slå på push-notiser?

Om du har push-notiser påslaget får du automatiskt dagens e-tidningsutgåva nedladdad till din mobil eller iPad/tablet.

Om man inte vill ha push-notiser, kan man stänga av det?

Ja, du behöver inte koppla på pushen om du inte vill ha den. Du kan stänga av och sätta på push-notiser i Inställningar för appen.

Varför stödjer ni inte alla versioner av Android och iOS?

Någonstans måste vi dra en gräns. Det kräver stora resurser att göra en app för alla versioner som finns. Med fler versioner blir det också svårare att utveckla nya funktioner som våra läsare efterfrågar. Våra appar fungerar dock i de allra flesta Androidenheter (från operativsystem Android 4.1) och Iphoneenheter (från operativsystem iOS 8).

Hur tar jag bort nedladdade e-tidningar?

Äldre utgåvor raderas automatiskt. Du kan styra det i Inställningar i Min Profil. Förinställda värdet är 7 utgåvor. Du kan också klicka på den gröna ringen så får du en fråga om du vill radera utgåvan.

Jag är prenumerant. Var loggar jag in?

Du får en inloggningsruta när du börjar läsa e-tidningen. Du kan också klicka på Min profil för att logga in och logga ut.

Varför är texten oskarp?

Hur du än läser e-tidningen ska texten vara knivskarp. I de fall texten inte är skarp finns det oftast två orsaker. Den ena är att din internetuppkoppling är seg, att det tar lång tid att ladda hem tidningen/sidan. I det här fallet blir sidan skarp, men det tar lång tid.

I det andra fallet beror det på att du inte har tillräckligt med ledigt utrymme på din enhet. Kolla i inställningarna på enheten och verifiera att du har tillräckligt med minne.

Allmänna villkor

Som användare av våra e-tidningar förbinder du dig att följa de allmänna villkoren som gäller för våra digitala tjänster.