2017-02-02 17:11

2017-02-12 13:44

Kontrasterna skapar spänning

KONST

När Kjell Sundberg börjar lägga på färg kan det bära iväg var som helst. Nu visar han sina halvt abstrakta målningar på galleri Lars Hjelm i Karlstad.

Kontraster och referenspunkter är grunden i målningarna på utställningen. Det kan vara tydliga husgavlar, figurer eller ljuset i bilden som skapar konstraster i målningarna och förklarar bilden litegrann.

– Det är halvt abstrakta fantasibilder av vyer. Jag använder kontraster mot varandra med färger och referenser som gör att det blir så jäkla gött. Det uppstår ett vibrato som ger upplevelsen av en bild och skapar spänning i uttrycket. Jag gillar titlar som skimmer eller förnimmelse, säger han.

Även ljuset är viktigt för att få fram den spänningen.

– Jag gillar bilden som språk och tänker mycket på vad det är som gör att man får en känsla för en bild.

Kjell Sundberg har varit verksam som konstnär i över 30 år och delar sin ateljé i konstnärskvarteret Vågen i Kristinehamn med sin fru skulptören Lorraine Rantala.

Han arbetar huvudsakligen med måleri, teckning och grafik och har gjort en del offentliga utsmyckningar runt om i Värmland.

Vernissage idag fredag och utställningen pågår till 18 februari.

Kontraster och referenspunkter är grunden i målningarna på utställningen. Det kan vara tydliga husgavlar, figurer eller ljuset i bilden som skapar konstraster i målningarna och förklarar bilden litegrann.

– Det är halvt abstrakta fantasibilder av vyer. Jag använder kontraster mot varandra med färger och referenser som gör att det blir så jäkla gött. Det uppstår ett vibrato som ger upplevelsen av en bild och skapar spänning i uttrycket. Jag gillar titlar som skimmer eller förnimmelse, säger han.

Även ljuset är viktigt för att få fram den spänningen.

– Jag gillar bilden som språk och tänker mycket på vad det är som gör att man får en känsla för en bild.

Kjell Sundberg har varit verksam som konstnär i över 30 år och delar sin ateljé i konstnärskvarteret Vågen i Kristinehamn med sin fru skulptören Lorraine Rantala.

Han arbetar huvudsakligen med måleri, teckning och grafik och har gjort en del offentliga utsmyckningar runt om i Värmland.

Vernissage idag fredag och utställningen pågår till 18 februari.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.