2016-01-08 16:34

2016-01-08 16:34

Skålar för mångfald

KONST: Vernissage för konstskålar till salu för människor i nöd

Uppdraget var en skål och Konsthantverkarna Karlstad fick ta emot mängder i en mångfald av material och tekniker. I dag är det vernissage för utställningen En skål för livet.

Tovade skålar och skålar i glas, trä, papper, textil, silver, järn och olika typer av keramik av 31 olika konsthantverkare från Sundsvall till Österlen. Så blev det när föreningen Konsthantverkarna i Karlstad skickade en inbjudan till konsthantverkskollektiven i Sverige för att skapa en utställning som hjälper till.

– Det var när krisen var som störst. De tältande EU-migranterna och båtflyktingarna från bland annat Syrien till Europa berörde oss alla och vi spånande på vad vi kunde göra för att hjälpa. Vi bestämde oss för den här utställningen En skål för livet och att skänka tio procent av inkomsterna till hjälporganisationerna Röda Korset och Läkare utan gränser, säger Eva Ljungberg.

Direktköp

Tillsammans med keramikern Steven Jones, som finns representerad i utställningen, och textilkonstnär Hildegun Martinsen Jones ingår hon i utställningsgruppen som utformat inbjudan och nu utställningen. I butiken finns även keramikern Kamilla Kvarnevik.

– Vi har fått in så många olika skålar i massor av olika material. Det var inte alls svårt att få folk engagerade. Vi har en presentationsvägg längst ner där de allra flesta finns representerade och sedan finns det massor av fler skålar. Vill man vara säker på att se alla och ha mycket att välja på är det bäst att komma så tidigt som möjligt. Köparna tar nämligen med sig sin skål hem direkt, säger hon.

Samlingsutställning

Några kända namn inom konsthantverksvärlden som deltar är Nisse Holmström, Thomas Drejare Alexandersson, Lisbeth Forsberg, Cecilia Levy, Svein Narum och nykomlingen Frida Hauback med de tovade skålarna.

– Fem av medlemmarna i föreningen finns representerade också, med resten kommer från andra ställen utanför Värmland. Det är verkligen mångfald i både uttryck och priser, säger Katarina Kvarnevik.

Vernissage är det i dag lördag mellan 10-14 och utställningen pågår till den 3 februari.

Tovade skålar och skålar i glas, trä, papper, textil, silver, järn och olika typer av keramik av 31 olika konsthantverkare från Sundsvall till Österlen. Så blev det när föreningen Konsthantverkarna i Karlstad skickade en inbjudan till konsthantverkskollektiven i Sverige för att skapa en utställning som hjälper till.

– Det var när krisen var som störst. De tältande EU-migranterna och båtflyktingarna från bland annat Syrien till Europa berörde oss alla och vi spånande på vad vi kunde göra för att hjälpa. Vi bestämde oss för den här utställningen En skål för livet och att skänka tio procent av inkomsterna till hjälporganisationerna Röda Korset och Läkare utan gränser, säger Eva Ljungberg.

Direktköp

Tillsammans med keramikern Steven Jones, som finns representerad i utställningen, och textilkonstnär Hildegun Martinsen Jones ingår hon i utställningsgruppen som utformat inbjudan och nu utställningen. I butiken finns även keramikern Kamilla Kvarnevik.

– Vi har fått in så många olika skålar i massor av olika material. Det var inte alls svårt att få folk engagerade. Vi har en presentationsvägg längst ner där de allra flesta finns representerade och sedan finns det massor av fler skålar. Vill man vara säker på att se alla och ha mycket att välja på är det bäst att komma så tidigt som möjligt. Köparna tar nämligen med sig sin skål hem direkt, säger hon.

Samlingsutställning

Några kända namn inom konsthantverksvärlden som deltar är Nisse Holmström, Thomas Drejare Alexandersson, Lisbeth Forsberg, Cecilia Levy, Svein Narum och nykomlingen Frida Hauback med de tovade skålarna.

– Fem av medlemmarna i föreningen finns representerade också, med resten kommer från andra ställen utanför Värmland. Det är verkligen mångfald i både uttryck och priser, säger Katarina Kvarnevik.

Vernissage är det i dag lördag mellan 10-14 och utställningen pågår till den 3 februari.