2017-02-25 06:00

2017-11-07 13:26

Tack, Luther!

KRÖNIKA: SÖREN DALEVI

Det kommer att vara svårt att ta sig igenom 2017 utan att stöta på namnet Martin Luther. Det är nämligen i år 500 år sedan som en då helt okänd munk publicerade 95 teser, en handling som kom att innebära den största samhällsomvandlingen Europa sett sedan antiken. På bara några få år ritades den politiska, religiösa och kulturella kartan om, och än idag ser vi konsekvenserna av reformationen.

Plus - för dig som är prenumerant!

buy subscription

Denna artikel är en del av vårt plusmärkta innehåll, exklusivt för dig som kund. Våra nyhetspaket ger dig fri tillgång till lokaljournalistik när, var och hur du vill. Läs allt för bara 1 krona första månaden, därefter 99 kr/månad. Ingen bindningstid.

Erbjudandet gäller:

Plus på alla NWT-koncernens sajter: nwt.se, vf.se, sla.se och mariestadstidningen.se.

Välj annat erbjudande

Redan prenumerant?

Saknar du digitalt konto hos oss?
Aktivera ett konto med hjälp av ditt personnummer eller kundnummer.

Aktivera konto