2018-08-09 11:37

2018-08-09 11:37

Ringaren i Notre Dame till Tingvallakyrkan

KARLSTAD

I vinter sätter Värmlandsteatern upp Victor Hugos klassiker Ringaren i Notre Dame. En berättelse om livet runt katedralen i Paris under medeltiden.

Värmlandsteaterns version, med nyskrivet manus av Mattias Walan som också står för regin, ligger nära originalstoryn och är en föreställning som vänder sig till en vuxen publik. Föreställningen är i grunden en talteater med musikaliska inslag och nyskriven musik av Oskar Nyström.

Ringaren i Notre Dame har premiär den 8 februari 2019 i Tingvallakyrkan i Karlstad och planen är att ge tio föreställningar fram till 1 mars.

I vinter sätter Värmlandsteatern upp Victor Hugos klassiker Ringaren i Notre Dame. En berättelse om livet runt katedralen i Paris under medeltiden.

Värmlandsteaterns version, med nyskrivet manus av Mattias Walan som också står för regin, ligger nära originalstoryn och är en föreställning som vänder sig till en vuxen publik. Föreställningen är i grunden en talteater med musikaliska inslag och nyskriven musik av Oskar Nyström.

Ringaren i Notre Dame har premiär den 8 februari 2019 i Tingvallakyrkan i Karlstad och planen är att ge tio föreställningar fram till 1 mars.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.