2018-07-31 09:46

2018-07-31 09:46

Vinnare av hedersmedaljer

PRIS: Gustaf Fröding-sällskapet har enats

Björn Bihl och Urban Andersson. Där är vinnarna av Gustaf Fröding-sällskapets hedersmedaljer 2018.

Björn Bihl och Urban Andersson är enligt ett pressmeddelande från sällskapet två personer som starkt bidragit till att vårda och främja arvet efter nationalskalden Gustaf Fröding.

Björn Bihl är docent och verksam som universitetslektor vid Karlstads universitet. Han har ägnat en stor del av sin forskning åt Gustaf Fröding och Frödings förhållande till språket. Gustaf Fröding-sällskapet hävdar att Björn Bihls forskning är av stor betydelse för förståelsen av Gustaf Frödings författarskap och tydliggör hans språkliga behärskning och stilistiska geni.

Urban Andersson är lärare och poet från Mangskog och uppvuxen med de lokala traditionerna kring Gustaf Frödings tid i bygden. Han tilldelas Gustaf Fröding-sällskapets hedersmedalj 2018 för att han genom ett mångsidigt och mångårigt engagemang har förmedlat kunskap om skaldens liv och verk och med stolthet bidragit till att bevara minnet av den västvärmländske Gustaf Fröding.

Björn Bihl och Urban Andersson är enligt ett pressmeddelande från sällskapet två personer som starkt bidragit till att vårda och främja arvet efter nationalskalden Gustaf Fröding.

Björn Bihl är docent och verksam som universitetslektor vid Karlstads universitet. Han har ägnat en stor del av sin forskning åt Gustaf Fröding och Frödings förhållande till språket. Gustaf Fröding-sällskapet hävdar att Björn Bihls forskning är av stor betydelse för förståelsen av Gustaf Frödings författarskap och tydliggör hans språkliga behärskning och stilistiska geni.

Urban Andersson är lärare och poet från Mangskog och uppvuxen med de lokala traditionerna kring Gustaf Frödings tid i bygden. Han tilldelas Gustaf Fröding-sällskapets hedersmedalj 2018 för att han genom ett mångsidigt och mångårigt engagemang har förmedlat kunskap om skaldens liv och verk och med stolthet bidragit till att bevara minnet av den västvärmländske Gustaf Fröding.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.