2017-06-29 10:06

2017-06-29 10:06

Fortsatta framgångar för värmländsk film

VÄRMLAND

Med filmvisningar på över 30 festivaler runt om i världen och mottagande av ett flertal priser fortsätter värmländsk film att göra succé – på både svensk och internationell mark.

Den före detta eleven på Molkom Folkhögskola, Matilda Wikingsson, har bland annat vunnit Calcutta International Cult Film Festival med sin film ”En halvårsberättelse”. ”Where is home?” av Asad Nazari vann SM i minutfilm på Sveriges kortfilmfestival. Sunnebördige Pontus Rundqvist blev bronsvinnare på International Independent Film Award.

Sara Broos kritikerrosade film ”Speglingar” fortsätter sin succé över hela världen.

Region Värmland, som stöttar de regionala filmernas distribution och spridning regionalt, nationellt och internationellt, berättar i ett pressutskick om hur talangutvecklingssatsningar ger resultat.

– Vi har försökt förvalta den värmländska berättartraditionen på bästa sätt och vårt arbete med att utveckla regionala talanger ska fortsätta med målsättningen att dessa kan etablera sig professionellt på den rörliga bildens område, säger Nina Höjdefors, chef för avdelningen för kulturutveckling på Region Värmland.

Den före detta eleven på Molkom Folkhögskola, Matilda Wikingsson, har bland annat vunnit Calcutta International Cult Film Festival med sin film ”En halvårsberättelse”. ”Where is home?” av Asad Nazari vann SM i minutfilm på Sveriges kortfilmfestival. Sunnebördige Pontus Rundqvist blev bronsvinnare på International Independent Film Award.

Sara Broos kritikerrosade film ”Speglingar” fortsätter sin succé över hela världen.

Region Värmland, som stöttar de regionala filmernas distribution och spridning regionalt, nationellt och internationellt, berättar i ett pressutskick om hur talangutvecklingssatsningar ger resultat.

– Vi har försökt förvalta den värmländska berättartraditionen på bästa sätt och vårt arbete med att utveckla regionala talanger ska fortsätta med målsättningen att dessa kan etablera sig professionellt på den rörliga bildens område, säger Nina Höjdefors, chef för avdelningen för kulturutveckling på Region Värmland.