2017-04-05 16:12

2017-04-05 16:12

Elefanter och fantasy på Bovilgården

VERNISSAGE: En utställning för den breda publiken

Bovilgården har än en gång lyckats skapa en utställning med välkända motiv som tilltalar en bred publik.
Med start på lördag visas konstnären Owe Gustafsons bilder från serien ”Fem myror är fler än fyra elefanter”, samt författaren/konstnären Inger Edelfeldts motiv ur ”Sagan om ringen”.

Eva, Brasse och Magnus i all ära, det de flesta förknippar med den folkbildande barnserien är de klassiska rosa elefanterna och myrorna som trots att de var små var större till antalet.

– För många är det här nostalgi. Men även barn som växer upp nu har ofta sett tv-programmet och kommer att känna igen motiven. Vi kommer också att visa ”Fem myror” på tv här i galleriet, säger Stefan Norén, ansvarig för utställningen på Bovilgården strax utanför Torsby.

Kontraster

I galleriets andra del hänger bilder som nästan kan beskrivas som en motsats till Owe Gustafsons färgglada teckningar och målningar. Den välkända romanförfattaren och bildkonstnären Inger Edelfeldts motiv ur Tolkiens ”Sagan om ringen” har bland annat publicerats i en amerikansk tema-kalender.

– Det är rent halsbrytande kontraster. ”Sagan om ringen” är ständigt aktuell och de här motiven passar väldigt bra in i miljön på Bovilgården. Att det dessutom visade sig att Sagan om ringen är en favorit för Björn Vilson, Bovils son, känns extra roligt, säger Stefan Norén.

Sommarutställning

Utställningen har vernissage på lördag och kommer att visas till och med 30 juli.

– Vi hoppas på många besökare under konstrundan i påsk och räknar även med att en del skolklasser besöker oss. De senaste åren har allt fler norrmän hittat hit, vilket känns roligt. När utställningen är över arrangerar vi en tecknarfestival 5–6 augusti, berättar Stefan Norén.

Eva, Brasse och Magnus i all ära, det de flesta förknippar med den folkbildande barnserien är de klassiska rosa elefanterna och myrorna som trots att de var små var större till antalet.

– För många är det här nostalgi. Men även barn som växer upp nu har ofta sett tv-programmet och kommer att känna igen motiven. Vi kommer också att visa ”Fem myror” på tv här i galleriet, säger Stefan Norén, ansvarig för utställningen på Bovilgården strax utanför Torsby.

Kontraster

I galleriets andra del hänger bilder som nästan kan beskrivas som en motsats till Owe Gustafsons färgglada teckningar och målningar. Den välkända romanförfattaren och bildkonstnären Inger Edelfeldts motiv ur Tolkiens ”Sagan om ringen” har bland annat publicerats i en amerikansk tema-kalender.

– Det är rent halsbrytande kontraster. ”Sagan om ringen” är ständigt aktuell och de här motiven passar väldigt bra in i miljön på Bovilgården. Att det dessutom visade sig att Sagan om ringen är en favorit för Björn Vilson, Bovils son, känns extra roligt, säger Stefan Norén.

Sommarutställning

Utställningen har vernissage på lördag och kommer att visas till och med 30 juli.

– Vi hoppas på många besökare under konstrundan i påsk och räknar även med att en del skolklasser besöker oss. De senaste åren har allt fler norrmän hittat hit, vilket känns roligt. När utställningen är över arrangerar vi en tecknarfestival 5–6 augusti, berättar Stefan Norén.