2016-09-30 11:58

2016-09-30 11:58

Konstnärsnämnden uppmärksammar värmlänningar

KULTUR

Tidigare i veckan delade Konstnärsnämnden ut 41 miljoner kronor till konstnärer i form av arbetsstipendier. Bland de 207 stipendiaterna finns flera med värmländsk anknytning.

Formgivaren Matti Klenell (från Edsbjörke, Sunne men nu boende i Stockholm) ges ett femårigt arbetsstipendium om 133 000 kronor per år, där summan justeras i takt med prisbasbeloppet.

Tvååriga arbetsstipendier om 120 000 kronor per år ges till bildkonstnärerna Ingela Johansson (från Karlstad men nu boende i Årsta) och Maria Qvarfordt Brising (från Kristinehamn men nu boende i Vargön), glashantverkarna Simon Klenell (från Edsbjörke, Sunne men nu boende i Bagarmossen) och Fredrika Linder (från Karlstad men nu boende i Nacka) samt keramikern Kristine Thenman (Edane).

Ettåriga arbetsstipendier om 100 000 kronor per år ges till bildkonstnärerna Anna Lidberg (från Skoghall men nu boende i Johanneshov), Jessika Thörnqvist (Arvika) och Anna Katrin Westman (från Sunne, men nu boende i Enskede) samt illustratören Marcus Gunnar Pettersson (från Arvika men nu boende i Enskede).

Konstnärsnämndens arbetsstipendier är på ett, två eller fem år, och ges till yrkesverksamma bild- och formkonstnärer.

Formgivaren Matti Klenell (från Edsbjörke, Sunne men nu boende i Stockholm) ges ett femårigt arbetsstipendium om 133 000 kronor per år, där summan justeras i takt med prisbasbeloppet.

Tvååriga arbetsstipendier om 120 000 kronor per år ges till bildkonstnärerna Ingela Johansson (från Karlstad men nu boende i Årsta) och Maria Qvarfordt Brising (från Kristinehamn men nu boende i Vargön), glashantverkarna Simon Klenell (från Edsbjörke, Sunne men nu boende i Bagarmossen) och Fredrika Linder (från Karlstad men nu boende i Nacka) samt keramikern Kristine Thenman (Edane).

Ettåriga arbetsstipendier om 100 000 kronor per år ges till bildkonstnärerna Anna Lidberg (från Skoghall men nu boende i Johanneshov), Jessika Thörnqvist (Arvika) och Anna Katrin Westman (från Sunne, men nu boende i Enskede) samt illustratören Marcus Gunnar Pettersson (från Arvika men nu boende i Enskede).

Konstnärsnämndens arbetsstipendier är på ett, två eller fem år, och ges till yrkesverksamma bild- och formkonstnärer.