2016-07-29 21:17

2016-07-31 08:05

Kakan till Lerinmuséet

KONST

Efter Mikael Persbrandt är det tv-profilen, bloggaren och konstnären Kakan Hermanssons tur att vara gästutställare i Lerinmuséet på Sandgrund i Karlstad.

I morgon lördag 11.00 är det vernissage för hennes keramikutställning ”Kedjan Mellan Berget & Elden”. Den innehåller blandade verk som ”Female Bondfire” med Hermanssons typiska krukor. Med finns också nya arbeten, som berör estetiska bedömningar i hemmets dekoration, förgänglighet och hemliga rum.

Kakan Hermansson är född 1981 i Lund och utbildad på Konstfack, institutionen för keramik och glas. 2012 tog hon sin masterexamen med arbetet ”Girls Club”, som handlade om sexuella övergrepp, kvinnoseparatistiska rum, nagelkonst och estetiska värderingar. Hon arbetar även deltid som adjunkt på samma institution sen 2015.

Vanliga ämnen i Hermanssons konstnärskap är makt, klass, våld och sexualitet. Mäns våld mot kvinnor, hemliga samtal och mosterns liv i Trollhättan är återkommande berättelser.

Förutom konsthantverk jobbar Hermansson med video och performance.

Utställningen pågår till slutet av september då det är dags för vernissage av Nino Ramsbys foton den 1 oktober.

Förra sommaren hade Lars Lerin, Nino Ramsby och Kakan Hermansson en gemensam utställning på Sven-Harrys konstmuseum i Stockholm.

I morgon lördag 11.00 är det vernissage för hennes keramikutställning ”Kedjan Mellan Berget & Elden”. Den innehåller blandade verk som ”Female Bondfire” med Hermanssons typiska krukor. Med finns också nya arbeten, som berör estetiska bedömningar i hemmets dekoration, förgänglighet och hemliga rum.

Kakan Hermansson är född 1981 i Lund och utbildad på Konstfack, institutionen för keramik och glas. 2012 tog hon sin masterexamen med arbetet ”Girls Club”, som handlade om sexuella övergrepp, kvinnoseparatistiska rum, nagelkonst och estetiska värderingar. Hon arbetar även deltid som adjunkt på samma institution sen 2015.

Vanliga ämnen i Hermanssons konstnärskap är makt, klass, våld och sexualitet. Mäns våld mot kvinnor, hemliga samtal och mosterns liv i Trollhättan är återkommande berättelser.

Förutom konsthantverk jobbar Hermansson med video och performance.

Utställningen pågår till slutet av september då det är dags för vernissage av Nino Ramsbys foton den 1 oktober.

Förra sommaren hade Lars Lerin, Nino Ramsby och Kakan Hermansson en gemensam utställning på Sven-Harrys konstmuseum i Stockholm.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.