2016-06-20 12:24

2016-06-20 12:26

Axels tid lyfts fram

MUNKFORS

Det är inte bara samlingsutställningen som bjuder på nytt material på Laxholmen i sommar.

Den fasta avdelningen med Axel Florins verk har kompletterats med inlånade verk av kända värmländska konstnärer som på ett eller annat sätt har anknytning till skulptören Florin; som exempelvis Arvid Knöppel, Thore Andersson, Paul Pilz, Lasse Sandberg och Sven Schützer-Branzén.

Kompletteringarna har gjorts med anledning av att en annan känd konstnär med ett speciellt förhållande till Axel Florin har uppmärksammat Munkforsskulptören på sitt sätt. Det är Lars Lerin med boken ”Axels tid” som finns till försäljning i kulturhuset i sommar.

Den fasta avdelningen med Axel Florins verk har kompletterats med inlånade verk av kända värmländska konstnärer som på ett eller annat sätt har anknytning till skulptören Florin; som exempelvis Arvid Knöppel, Thore Andersson, Paul Pilz, Lasse Sandberg och Sven Schützer-Branzén.

Kompletteringarna har gjorts med anledning av att en annan känd konstnär med ett speciellt förhållande till Axel Florin har uppmärksammat Munkforsskulptören på sitt sätt. Det är Lars Lerin med boken ”Axels tid” som finns till försäljning i kulturhuset i sommar.