2016-03-01 08:31

2016-03-01 08:31

Rebecca Fjällsby får utmärkelse

KARLSTAD: Mezzosopranen tilldelas Anders Walls Giresta-stipendium

Karlstadsbördiga Rebecca Fjällsby har tilldelats Anders Walls Giresta-stipendium på 100 000 kronor.

Mezzosopranen är just nu aktuell i rollen som Lucienne i Korngolds Die Tote Stadt på Wermland Opera.

Rebecca Fjällsby, nu bosatt i Sundbyberg, planerar att använda stipendiet för att resa till Tyskland, kanske Berlin, för att vidareutveckla sången, skaffa kontakter och lära sig språket, enligt ett pressmeddelande.

– Stipendiet betyder att jag kan fortsätta att satsa på musiken utan att behöva oroa mig för ekonomin den närmaste tiden. Det är en stor ära för mig att motta detta stipendium, säger hon i pressmeddelandet.

Rebecca Fjällsby, som är född 1984, kommer från en musikintresserad familj och gick estetiska programmet inriktning musik på Sundsta-Älvkullegymnasiet. Hon fastnade för den klassiska sången och gick sånglinje på Vadstena folkhögskola, kammarmusikprogrammet på Mälardalens högskola i Västerås, Stockholm Operastudio och slutligen Operahögskolan, där hon går tredje året på kandidatprogrammet och tar sin examen i sommar.

Drömrollen: Octavian

Rebecca Fjällsby är mezzosopran och bland drömrollerna finns Octavian i Richard Strauss opera Rosenkavaljeren.

– Den rollen passar mig bra röstmässigt och jag älskar Octavians eldiga karaktär, säger hon. En annan drömroll är Charlotte i Werther av Massenet. Jag är väldigt förtjust i fransk musik. Där finns många härliga kvinnoporträtt, säger hon i pressmeddelandet.

I vår gör hon sin praktik i rollen som Lucienne i Korngolds Die Tote Stadt på Wermland Opera.

Rebecca Fjällsby, nu bosatt i Sundbyberg, planerar att använda stipendiet för att resa till Tyskland, kanske Berlin, för att vidareutveckla sången, skaffa kontakter och lära sig språket, enligt ett pressmeddelande.

– Stipendiet betyder att jag kan fortsätta att satsa på musiken utan att behöva oroa mig för ekonomin den närmaste tiden. Det är en stor ära för mig att motta detta stipendium, säger hon i pressmeddelandet.

Rebecca Fjällsby, som är född 1984, kommer från en musikintresserad familj och gick estetiska programmet inriktning musik på Sundsta-Älvkullegymnasiet. Hon fastnade för den klassiska sången och gick sånglinje på Vadstena folkhögskola, kammarmusikprogrammet på Mälardalens högskola i Västerås, Stockholm Operastudio och slutligen Operahögskolan, där hon går tredje året på kandidatprogrammet och tar sin examen i sommar.

Drömrollen: Octavian

Rebecca Fjällsby är mezzosopran och bland drömrollerna finns Octavian i Richard Strauss opera Rosenkavaljeren.

– Den rollen passar mig bra röstmässigt och jag älskar Octavians eldiga karaktär, säger hon. En annan drömroll är Charlotte i Werther av Massenet. Jag är väldigt förtjust i fransk musik. Där finns många härliga kvinnoporträtt, säger hon i pressmeddelandet.

I vår gör hon sin praktik i rollen som Lucienne i Korngolds Die Tote Stadt på Wermland Opera.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.