2016-02-24 06:00

2016-02-24 06:00

Blandkonstnär samlar sig på Herrhagen

KONST: Humor i måleri och digital konst

Samtidigt, på andra sidan gatan från Galleri Bergman på, är det vernissage på en utställning med Rolf Gustafsson hos Galleri Lars Hjelm.

Rolf Gustafsson är konstnären som började måla i Stockholm, hittade grafiken i Göteborg och började göra offentliga utsmyckningar i Värmland. Nu bor han i Persbyn, Åmål, och är aktuell med en utställning på Galleri Lars Hjelm.

Han ser sig själv som en klassiskt utbildad konstnär vilket innebär att hans bildsyn utgår från kunskaper i måleri, och teckning även när han numer använder sig av digitalt material i sitt skapande. Att handens arbete syns är en viktigt del. Den ger honom möjlighet att förskjuta och bearbeta de digitala delarna till en mer övertygande helhet.

– Det är alltid väldigt spännande att se vad konstnärerna har med sig. Jag räknar med att Rolf har med sig runt ett 20-tal bilder i blandteknik. Förutom måleri och foto är han en duktig grafiker. Så det ser jag verkligen fram emot, säger galleristen Lars Hjelm som får vänta ända till torsdag för att se utställningen hängas den här gången.

Utställningen med Rolf Gustafsson har vernissage nu på fredag på Galleri Lars Hjelm i Karlstad 26 februari och pågår till 12 mars.

Rolf Gustafsson är konstnären som började måla i Stockholm, hittade grafiken i Göteborg och började göra offentliga utsmyckningar i Värmland. Nu bor han i Persbyn, Åmål, och är aktuell med en utställning på Galleri Lars Hjelm.

Han ser sig själv som en klassiskt utbildad konstnär vilket innebär att hans bildsyn utgår från kunskaper i måleri, och teckning även när han numer använder sig av digitalt material i sitt skapande. Att handens arbete syns är en viktigt del. Den ger honom möjlighet att förskjuta och bearbeta de digitala delarna till en mer övertygande helhet.

– Det är alltid väldigt spännande att se vad konstnärerna har med sig. Jag räknar med att Rolf har med sig runt ett 20-tal bilder i blandteknik. Förutom måleri och foto är han en duktig grafiker. Så det ser jag verkligen fram emot, säger galleristen Lars Hjelm som får vänta ända till torsdag för att se utställningen hängas den här gången.

Utställningen med Rolf Gustafsson har vernissage nu på fredag på Galleri Lars Hjelm i Karlstad 26 februari och pågår till 12 mars.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.