2016-02-22 15:10

2016-02-22 15:10

Kammarmusik på Sahlströmsgården

MUSIK: Kammarmusik i Vintertid

På söndag startar Kammarmusik i vintertid. Efter drygt 30 år har festivalen flyttat från Grythyttan till Sahlströmsgården utanför Torsby.

Sportlovsveckan är för bland andra värmländska skolbarn en högtid för pulka- och skidåkning. För kammarmusikälskare är det en chans att fem kvällar i rad njuta av toppmusikers musicerande i salongen efter en god måltid.

– För oss känns det här väldigt spännande. Det breddar vår verksamhet och intresset för evenemanget är stort, säger Bengt Sahlström på Sahlströmsgården.

Föreläsningar

Konstnärlig ledare för festivalen är altviolinisten Henrik Frendin. På förmiddagarna kommer Ingemar von Heijne att föreläsa om den följande kvällens konsertprogram. Verk av bland andra Marais, Mozart, Beethoven, Raven och Paganini kommer att framföras under de fem konsertkvällarna.

– Deltagarna kommer att finnas på plats under alla fem dagar. Men det finns också möjlighet att enbart komma hit för att njuta av enstaka konsertkvällar, säger Bengt Sahlström.

Sportlovsveckan är för bland andra värmländska skolbarn en högtid för pulka- och skidåkning. För kammarmusikälskare är det en chans att fem kvällar i rad njuta av toppmusikers musicerande i salongen efter en god måltid.

– För oss känns det här väldigt spännande. Det breddar vår verksamhet och intresset för evenemanget är stort, säger Bengt Sahlström på Sahlströmsgården.

Föreläsningar

Konstnärlig ledare för festivalen är altviolinisten Henrik Frendin. På förmiddagarna kommer Ingemar von Heijne att föreläsa om den följande kvällens konsertprogram. Verk av bland andra Marais, Mozart, Beethoven, Raven och Paganini kommer att framföras under de fem konsertkvällarna.

– Deltagarna kommer att finnas på plats under alla fem dagar. Men det finns också möjlighet att enbart komma hit för att njuta av enstaka konsertkvällar, säger Bengt Sahlström.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.