2016-01-28 18:47

2016-01-29 08:42

Lerin inte förberedd på hyllningarna

HALLÅ DÄR ...

... Lars Lerin, vars program på SVT, Vänligen Lars Lerin, hyllas i såväl traditionella medier som i sociala medier.

Är du förvånad över responsen?

– Ja, det kan jag inte vara förberedd på. Det är klart att det är en rolig grej att det blev så lyckat.

Hur får du del av det folk tycker?

– Det ser jag på alla brev och mejl som jag får, och det är folk som ringer och skriver på nätet. Jag sitter och svarar på en massa brev nu. Jag är så plikttrogen så jag vill säga tack till de som skriver till mig.

Innan programmet sa du att det nog skulle bli en del bittra och sura kommentarer också, har du fått några sådana?

– Det är klart att det är en och annan, men man kan ju inte bli omtyckt av alla.

Tre program har sänts så här långt, vilket avsnitt är det som tittarna har gillat mest utifrån vad du har fått höra?

– Det är ganska lika, det har gått på ett ut.

Någon särskild scen eller del som folk har hört av sig om?

– Att Junior kallar Persbrandt för bredband har blivit en succé, det skrattar många åt. Men allt är positivt, jag kan inte klaga.

Vad tycker du själv om programmet, blev det som du hade tänkt dig?

– Jag är som jag är, det kan jag inte göra något åt. Det kan vara plågsamt att se sig själv. Det är inte som när jag målar och skriver och har kontrollen. Det är alltid svårt att vara en del av en produktion när man inte har makten över slutresultatet, det kan vara lite frustrerande. Är man konstnär själv så har man en idé om hur det ska se ut.

– Men det har varit en ny erfarenhet.

Slutligen, finns det planer för en ny säsong av Vänligen Lars Lerin?

– Vi får se, jag vill gå in i mitt vanliga liv med måleri nu, så får jag ha en utvärdering senare med alla inblandade. Vi får se. Men jag är glad över allt gensvar.

Nästa avsnitt av Vänligen Lars Lerin sänds på onsdag den 3 februari och då möter han Nino Ramsby. Samtliga sända avsnitt finns att se på SVT Play.

Är du förvånad över responsen?

– Ja, det kan jag inte vara förberedd på. Det är klart att det är en rolig grej att det blev så lyckat.

Hur får du del av det folk tycker?

– Det ser jag på alla brev och mejl som jag får, och det är folk som ringer och skriver på nätet. Jag sitter och svarar på en massa brev nu. Jag är så plikttrogen så jag vill säga tack till de som skriver till mig.

Innan programmet sa du att det nog skulle bli en del bittra och sura kommentarer också, har du fått några sådana?

– Det är klart att det är en och annan, men man kan ju inte bli omtyckt av alla.

Tre program har sänts så här långt, vilket avsnitt är det som tittarna har gillat mest utifrån vad du har fått höra?

– Det är ganska lika, det har gått på ett ut.

Någon särskild scen eller del som folk har hört av sig om?

– Att Junior kallar Persbrandt för bredband har blivit en succé, det skrattar många åt. Men allt är positivt, jag kan inte klaga.

Vad tycker du själv om programmet, blev det som du hade tänkt dig?

– Jag är som jag är, det kan jag inte göra något åt. Det kan vara plågsamt att se sig själv. Det är inte som när jag målar och skriver och har kontrollen. Det är alltid svårt att vara en del av en produktion när man inte har makten över slutresultatet, det kan vara lite frustrerande. Är man konstnär själv så har man en idé om hur det ska se ut.

– Men det har varit en ny erfarenhet.

Slutligen, finns det planer för en ny säsong av Vänligen Lars Lerin?

– Vi får se, jag vill gå in i mitt vanliga liv med måleri nu, så får jag ha en utvärdering senare med alla inblandade. Vi får se. Men jag är glad över allt gensvar.

Nästa avsnitt av Vänligen Lars Lerin sänds på onsdag den 3 februari och då möter han Nino Ramsby. Samtliga sända avsnitt finns att se på SVT Play.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.