2015-10-26 09:27

2015-10-26 09:29

Erik Bergqvist nominerad till lyrikpris

KULTUR

NWT:s litteraturkritiker Erik Bergqvist har nominerats till Sveriges Radios lyrikpris 2015

Han nomineras för diktsamlingen "Inte är vind".

Erik Bergqvist kommer från Karlstad men bor sedan några år på den sörmländska landsbygden.

Han skriver dikter och arbetar som litteraturkritiker (i NWT och finländska Hufvudstadsbladet), är förlagsredaktör och lektör.

Sveriges Radios Lyrikpris är landets äldsta lyrikpris och ett av de mest välrenommerade. Första pristagaren var Nelly Sachs 1958 för ett författarskap som idag hör till 1900-talets allra främsta. Prissumman är på 30.000 kronor.

 

Han nomineras för diktsamlingen "Inte är vind".

Erik Bergqvist kommer från Karlstad men bor sedan några år på den sörmländska landsbygden.

Han skriver dikter och arbetar som litteraturkritiker (i NWT och finländska Hufvudstadsbladet), är förlagsredaktör och lektör.

Sveriges Radios Lyrikpris är landets äldsta lyrikpris och ett av de mest välrenommerade. Första pristagaren var Nelly Sachs 1958 för ett författarskap som idag hör till 1900-talets allra främsta. Prissumman är på 30.000 kronor.

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.