2015-07-07 14:46

2015-07-07 14:46

Kyrkokonserter med ny konstellation

SAMKLANG

”Toner och ord av himmel och jord – värmländska artister i samklang”.

Så kallar sig den nyligen formade gruppen bestående av Tina Wåhlén, sång, Christina Lundqvist, dragspel och durspel, Monica Gustafsson, klaviatur, Håkan Hjerdt, nyckelharpa och bas, Anders Halvarsson, sång och bas, Christer Halvarson, sång och gitarr, samt Leif Nygren, nyckelharpa och gitarr. Med i sällskapet är också poeten Torleif Styffe.

Mycket av materialet är skapat av deltagarna i gruppen och annat är lånat. Avsikten är att ge publiken en skön stund på behörigt avstånd från mediebruset. I dikter och sångtexter väger värmländskan lika tungt som rikssvenskan, lyder ett pressmeddelande om gruppen.

De två konserter som hittills är inbokade kommer äga rum i Dalby kyrka lördagen den 11 juli och i Ekshärads kyrka torsdagen den 30 juli.

Så kallar sig den nyligen formade gruppen bestående av Tina Wåhlén, sång, Christina Lundqvist, dragspel och durspel, Monica Gustafsson, klaviatur, Håkan Hjerdt, nyckelharpa och bas, Anders Halvarsson, sång och bas, Christer Halvarson, sång och gitarr, samt Leif Nygren, nyckelharpa och gitarr. Med i sällskapet är också poeten Torleif Styffe.

Mycket av materialet är skapat av deltagarna i gruppen och annat är lånat. Avsikten är att ge publiken en skön stund på behörigt avstånd från mediebruset. I dikter och sångtexter väger värmländskan lika tungt som rikssvenskan, lyder ett pressmeddelande om gruppen.

De två konserter som hittills är inbokade kommer äga rum i Dalby kyrka lördagen den 11 juli och i Ekshärads kyrka torsdagen den 30 juli.