2015-07-01 06:00

2015-07-01 06:00

Sluss dekoreras

ÅRJÄNG

I samband med 100-årsjubileet av kanalen Stora Lee - Östen kommer slussen i Töcksfors snart prydas av ett dekorativt räcke tillverkat av järnkonstnären Justus Braunschweig. Detta efter att Årjängs kommun och Dalslands Kanal tidigare utlyste en tävling för studenter vid Stenebys program Järn & Stål/offentlig gestaltning. – Mitt förslag handlar om vattnets vildhet, skönhet och urtida kraft, säger Justus Braunschweig om sitt verk ”Vattnets kraft” som ska invigas på plats i Töcksfors den 5 september.

I samband med 100-årsjubileet av kanalen Stora Lee - Östen kommer slussen i Töcksfors snart prydas av ett dekorativt räcke tillverkat av järnkonstnären Justus Braunschweig. Detta efter att Årjängs kommun och Dalslands Kanal tidigare utlyste en tävling för studenter vid Stenebys program Järn & Stål/offentlig gestaltning. – Mitt förslag handlar om vattnets vildhet, skönhet och urtida kraft, säger Justus Braunschweig om sitt verk ”Vattnets kraft” som ska invigas på plats i Töcksfors den 5 september.