2018-05-17 14:03

2018-05-17 14:04

Överraskningar väntar Harsprångets löpare

LÖPNING: Banan fortfarande sex kilometer, genom en extrasväng vid kyrkan

Harsprångets löpare bjuds i år på en del överraskningar vad gäller bansträckningen.
– Jag tror det kan bli riktigt bra, säger Åsa Dedorsson i arrangerande IFK friidrott.

Harsprångets historia sträcker sig tillbaka till 1980-talet och har haft samma bansträckning – fram till förra året. Landabron var då avstängd och är det fortfarande. Löparna har alltså även i år att ta sig an Spelmansgatan åt båda hållen.

Landabron är en liten förändring jämfört med hur banan kommer att se ut i år, nästa torsdag. Kommunens stora projekt med stadsparken vid Svinvallen och Teknik- och innovationscenter på Prästgatan är anledningen till att kartan ritats om.

– Men det ska som vanligt bli sex kilometer, några meter hit och dit, säger Åsa Dedorsson.

De kommunala satsningarna kortar ner banan men IFK lägger till på andra ställen. Sannagatan, där loppets enda rejäla backe finns, förlängs från Fermgatan till Djurgårdsvägen. Inga problem för löparna eftersom Sannagatan där har planat ut.

Fler flaggvakter

En större förlängning än så blir det på sluttampen. Från Östra staketgatan ska löparna springa in på Södra Kyrkogatan, grusvägen bredvid kyrkan, och Karlskogavägen ner till gatan byter namn till Södra Staketgatan. Sedan är det den vanliga rakan ner till Lyranhuset.

– Vi kommer att ha extra många flaggvakter på nya ställen. Vi ska också lägga ut banan på vår hemsida, säger Åsa Dedorsson.

Sex lag anmälda

Anmälningarna rinner till mer och mer. I torsdags förmiddag hade IFK 30 individuella anmälningar och sex femmannalag; NKP, Nobina, Pingstkyrkan, Södermalmsskolan 7-9, Ica Maxi och Rolls-Royce.

– Vi ser gärna att man anmäler sig senast fredag (i dag). Det är sista dagen att föranmäla sig, säger Åsa Dedorsson.

Det går att efteranmäla sig fram till timmen innan start.

Harsprångets historia sträcker sig tillbaka till 1980-talet och har haft samma bansträckning – fram till förra året. Landabron var då avstängd och är det fortfarande. Löparna har alltså även i år att ta sig an Spelmansgatan åt båda hållen.

Landabron är en liten förändring jämfört med hur banan kommer att se ut i år, nästa torsdag. Kommunens stora projekt med stadsparken vid Svinvallen och Teknik- och innovationscenter på Prästgatan är anledningen till att kartan ritats om.

– Men det ska som vanligt bli sex kilometer, några meter hit och dit, säger Åsa Dedorsson.

De kommunala satsningarna kortar ner banan men IFK lägger till på andra ställen. Sannagatan, där loppets enda rejäla backe finns, förlängs från Fermgatan till Djurgårdsvägen. Inga problem för löparna eftersom Sannagatan där har planat ut.

Fler flaggvakter

En större förlängning än så blir det på sluttampen. Från Östra staketgatan ska löparna springa in på Södra Kyrkogatan, grusvägen bredvid kyrkan, och Karlskogavägen ner till gatan byter namn till Södra Staketgatan. Sedan är det den vanliga rakan ner till Lyranhuset.

– Vi kommer att ha extra många flaggvakter på nya ställen. Vi ska också lägga ut banan på vår hemsida, säger Åsa Dedorsson.

Sex lag anmälda

Anmälningarna rinner till mer och mer. I torsdags förmiddag hade IFK 30 individuella anmälningar och sex femmannalag; NKP, Nobina, Pingstkyrkan, Södermalmsskolan 7-9, Ica Maxi och Rolls-Royce.

– Vi ser gärna att man anmäler sig senast fredag (i dag). Det är sista dagen att föranmäla sig, säger Åsa Dedorsson.

Det går att efteranmäla sig fram till timmen innan start.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.