2017-08-09 14:51

2017-08-09 14:52

Chans att träna med en gammal världsmästare

TRÄNINGSLÄGER: Armand Krajnc kommer till Wellnesscamp

För 15 år sedan var han världsmästare i boxning. Helgens läger i Kristinehamn är första chansen att testa hans träningskoncept utanför Skåne.

Det var i mars som Hans Högfeldt, dåvarande Värmlandscampen, och BK Trim presenterade planerna för ett träningsläger med Armand Krajnc i boxningsklubbens nya lokaler. Inbjudan har gått ut till samtliga boxningsklubbar i landet och har tagit emot väl.

– Tyvärr är det lite dåligt med anmälningar, men det tror jag beror på att Svenska Boxningsförbundet har ett eget läger nästa helg som klubbarna har valt att prioritera, säger Hans Högfeldt, vd för Krongården.

Ett 30-tal personer är ändå anmälda, men det finns plats för fler. I mars hoppades man på ett par hundra deltagare, men den målsättningen ser inte ut att uppnås.

Vill nå fler

Därför håller man öppet för anmälningar ända fram till dess att lägret startar på fredagseftermiddagen.

– Kristinehamnare som anmäler sig får med allt utom boendet, säger Hans Högfeldt.

Det innebär förutom träningspass med Armand Krajnc också tillgång till bastu och badtunna. Träningsinriktad mat ingår också. Begreppet träningsinriktad stämmer kanske inte in på fredagens tacobuffé, men det finns en måttlighet in det mesta.

Det är inte heller något krav att man ska vara boxare. Armand Krajnc koncept bär namnet 12 Rounds fys/cardio training och handlar om vanlig cirkelträning utan handskar. Konceptet är anpassat för flera olika typer av idrott.

Armand Krajnc har inte bara boxats genom åren. Han har även svart bälte i karate och har tävlat i såväl taekwondo som thaiboxning. Just mångsidigheten i träningen uppges vara en av framgångsfaktorerna för 12 Rounds fys/cardio training.

Lokala hjälptränare

BK Trims John Edlund, Joacim Gustafsson, Alva Wastesson och Lea Dalevi kommer att agera hjälptränare under lägret. Klubben har fått en nytändning sedan flytten till Wellnesscamp och hade i maj sin första hemmatävling på sex år.

Det var i mars som Hans Högfeldt, dåvarande Värmlandscampen, och BK Trim presenterade planerna för ett träningsläger med Armand Krajnc i boxningsklubbens nya lokaler. Inbjudan har gått ut till samtliga boxningsklubbar i landet och har tagit emot väl.

– Tyvärr är det lite dåligt med anmälningar, men det tror jag beror på att Svenska Boxningsförbundet har ett eget läger nästa helg som klubbarna har valt att prioritera, säger Hans Högfeldt, vd för Krongården.

Ett 30-tal personer är ändå anmälda, men det finns plats för fler. I mars hoppades man på ett par hundra deltagare, men den målsättningen ser inte ut att uppnås.

Vill nå fler

Därför håller man öppet för anmälningar ända fram till dess att lägret startar på fredagseftermiddagen.

– Kristinehamnare som anmäler sig får med allt utom boendet, säger Hans Högfeldt.

Det innebär förutom träningspass med Armand Krajnc också tillgång till bastu och badtunna. Träningsinriktad mat ingår också. Begreppet träningsinriktad stämmer kanske inte in på fredagens tacobuffé, men det finns en måttlighet in det mesta.

Det är inte heller något krav att man ska vara boxare. Armand Krajnc koncept bär namnet 12 Rounds fys/cardio training och handlar om vanlig cirkelträning utan handskar. Konceptet är anpassat för flera olika typer av idrott.

Armand Krajnc har inte bara boxats genom åren. Han har även svart bälte i karate och har tävlat i såväl taekwondo som thaiboxning. Just mångsidigheten i träningen uppges vara en av framgångsfaktorerna för 12 Rounds fys/cardio training.

Lokala hjälptränare

BK Trims John Edlund, Joacim Gustafsson, Alva Wastesson och Lea Dalevi kommer att agera hjälptränare under lägret. Klubben har fått en nytändning sedan flytten till Wellnesscamp och hade i maj sin första hemmatävling på sex år.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.