2017-05-31 16:40

2017-05-31 16:41

En dag med kraft, hopp och fart

SANNAVALLEN: Länets särskolor tävlade

På onsdagen var det full fart på Sannavallen när det var dags för DM i friidrott för länets särskolor. Omkring 200 barn och ungdomar kom för att kämpa i de olika grenarna.

Hoppa högt och långt, stöta kula och springa fort var vad som gällde under onsdagens tävling i friidrott på Sannavallen. På plats fanns nästan 200 elever från 20 olika skolor i länet, vilket är en av de högre deltagarsiffrorna genom åren.

– Det här är en årlig tradition sedan över 30 år tillbaka. Det är kul att det börjar växa igen, berättar Jan Thorin, kanslist för Parasport i Värmland, som arrangerar tävlingen tillsammans med Kristinehamns folkhögskola.

”Mycket glädje”

Han berättar att tävlingen är något som många elever ser fram emot:

– Det är väldigt mycket glädje, det är alltid lika kul att komma hit och se, säger Hans Thorin.

Dagens tävlingar delades upp efter ålder och eleverna var från fjärde klass upp till gymnasieklass. Några som deltog var Matilda Karlsson och Ranim Alnaimi från Stenstalidskolan. De berättar att de tycker om friidrott och har flera favoritgrenar.

– Jag tycker mest om att springa. Jag är ju väldigt snabb och så, jag är ju äldst i klassen. Jag har tävlat förut och då har jag fått medalj, säger Matilda.

För Ranim är det framför allt att hoppa som gäller:

– Höjdhopp och längdhopp gillar jag mest. Då får man koncentrera sig mycket, säger hon.

Hoppa högt och långt, stöta kula och springa fort var vad som gällde under onsdagens tävling i friidrott på Sannavallen. På plats fanns nästan 200 elever från 20 olika skolor i länet, vilket är en av de högre deltagarsiffrorna genom åren.

– Det här är en årlig tradition sedan över 30 år tillbaka. Det är kul att det börjar växa igen, berättar Jan Thorin, kanslist för Parasport i Värmland, som arrangerar tävlingen tillsammans med Kristinehamns folkhögskola.

”Mycket glädje”

Han berättar att tävlingen är något som många elever ser fram emot:

– Det är väldigt mycket glädje, det är alltid lika kul att komma hit och se, säger Hans Thorin.

Dagens tävlingar delades upp efter ålder och eleverna var från fjärde klass upp till gymnasieklass. Några som deltog var Matilda Karlsson och Ranim Alnaimi från Stenstalidskolan. De berättar att de tycker om friidrott och har flera favoritgrenar.

– Jag tycker mest om att springa. Jag är ju väldigt snabb och så, jag är ju äldst i klassen. Jag har tävlat förut och då har jag fått medalj, säger Matilda.

För Ranim är det framför allt att hoppa som gäller:

– Höjdhopp och längdhopp gillar jag mest. Då får man koncentrera sig mycket, säger hon.

  • Frida Johansson