2017-03-19 11:52

2017-03-19 11:52

KIBF utslaget ur kvalet – förlorade returmötet

INNEBANDY: "Vi har gjort en otroligt bra prestation"

Det blir inget fortsatt kvalspel för Kristinehamns innebandydamer. Det står klart sedan laget förlorade lördagens returmöte mot Stenhagen med 1–2 (1–1, 0–1, 0–0).

Drömmen om att ta klivet upp i allsvenskan levde i allra högsta grad inför lördagens returmöte mellan Kristinehamn och Uppsalalaget Stenhagen i den första kvalserien. Förra lördagen förlorade KIBF-damerna med ett mål hemma, vilket innebar att laget behövde vinna med minst två i Uppsala i lördags för att gå vidare till det sista kvalsteget. Vid oavgjort skulle matchserien avgöras i förlängning.

Sent kvitteringsmål

KIBF gjorde en betydligt bättre match i lördags än vad de gjorde hemma förra lördagen. Den första perioden i returmötet slutade 1–1 efter att Stenhagen tagit ledningen redan efter 42 sekunder. Julia Lid Nilsson kunde dock kvittera för KIBF strax innan pausvilan.

Den andra perioden slutade 1–0 till Uppsalalaget.

– Vi gör en rätt så bra match och är det bättre laget. Vi har väldigt många chanser och vinner skotten, men får tyvärr inte in bollarna. Deras målvakt var väldigt bra och fick pris som matchens lirare, men samtidigt ska vi ändå kunna trycka in några bollar, säger KIBF:s lagkapten Camilla Olsson.

I den tredje perioden försökte KIBF trycka på för ett kvitteringsmål och senare ytterligare ett mål, men bollarna ville inte in i mål.

Stolpe ut

– Vi tog ut målvakten i slutet och pressade dem, men det ville sig inte. Vi var ju tvungna att satsa allt vi hade framåt, men den här gången var det tyvärr stolpe ut. Ibland är det så, säger Camilla Olsson som är besviken efter förlusten.

– Klart att det känns supersurt och supertråkigt, men i innebandy handlar det om att göra mål. Samtidigt måste vi se på helheten, laget har gjort en otroligt bra prestation den här säsongen. Vi fick en friplats i ettan och har fått kvala till allsvenskan, men just nu, direkt efter, känns det mest bara tungt. Det hade varit enklare att ta den här förlusten om Stenhagen hade varit ett klart bättre lag än oss, men när vi känner att vi är minst lika bra och i dag (läs i lördags) till och med snäppet bättre så blir det jobbigare, fortsätter hon.

Hur ser du på din egen framtid, kommer du fortsätta nästa säsong?

– Oj, jättesvårt att säga. Just nu vill jag inte tänka på innebandy överhuvudtaget, men med lite distans till det här får jag fundera på det. Men jag blir ju inte yngre om man säger så.

Drömmen om att ta klivet upp i allsvenskan levde i allra högsta grad inför lördagens returmöte mellan Kristinehamn och Uppsalalaget Stenhagen i den första kvalserien. Förra lördagen förlorade KIBF-damerna med ett mål hemma, vilket innebar att laget behövde vinna med minst två i Uppsala i lördags för att gå vidare till det sista kvalsteget. Vid oavgjort skulle matchserien avgöras i förlängning.

Sent kvitteringsmål

KIBF gjorde en betydligt bättre match i lördags än vad de gjorde hemma förra lördagen. Den första perioden i returmötet slutade 1–1 efter att Stenhagen tagit ledningen redan efter 42 sekunder. Julia Lid Nilsson kunde dock kvittera för KIBF strax innan pausvilan.

Den andra perioden slutade 1–0 till Uppsalalaget.

– Vi gör en rätt så bra match och är det bättre laget. Vi har väldigt många chanser och vinner skotten, men får tyvärr inte in bollarna. Deras målvakt var väldigt bra och fick pris som matchens lirare, men samtidigt ska vi ändå kunna trycka in några bollar, säger KIBF:s lagkapten Camilla Olsson.

I den tredje perioden försökte KIBF trycka på för ett kvitteringsmål och senare ytterligare ett mål, men bollarna ville inte in i mål.

Stolpe ut

– Vi tog ut målvakten i slutet och pressade dem, men det ville sig inte. Vi var ju tvungna att satsa allt vi hade framåt, men den här gången var det tyvärr stolpe ut. Ibland är det så, säger Camilla Olsson som är besviken efter förlusten.

– Klart att det känns supersurt och supertråkigt, men i innebandy handlar det om att göra mål. Samtidigt måste vi se på helheten, laget har gjort en otroligt bra prestation den här säsongen. Vi fick en friplats i ettan och har fått kvala till allsvenskan, men just nu, direkt efter, känns det mest bara tungt. Det hade varit enklare att ta den här förlusten om Stenhagen hade varit ett klart bättre lag än oss, men när vi känner att vi är minst lika bra och i dag (läs i lördags) till och med snäppet bättre så blir det jobbigare, fortsätter hon.

Hur ser du på din egen framtid, kommer du fortsätta nästa säsong?

– Oj, jättesvårt att säga. Just nu vill jag inte tänka på innebandy överhuvudtaget, men med lite distans till det här får jag fundera på det. Men jag blir ju inte yngre om man säger så.

  • Jessica Lundevall