2017-03-19 16:11

2017-03-19 16:11

Höggren inför avgörandet mot AIK

ISHOCKEY: "Det vore gôtt att pissa på alla så kallade experter"

Seger mot AIK under måndagskvällen är allt som krävs för att BIK Karlskoga ska nå direktkvalet till SHL – ishockeyns finrum. Och Kristinehamnssonen Fredrik Höggren är positivt inför mötet.

BIK Karlskoga har haft en riktigt bra säsong och möter just nu AIK i en serie på tre matcher där vinnaren får möta Rögle i ett sista avgörande kvalsteg till ishockeyns högstaliga – SHL.

Den första matchen av tre mellan BIK Karlskoga och AIK spelades i torsdags kväll. Hemmalaget BIK gjorde då en riktigt bra match och vann med 4–1 (2–0, 1–0, 1–1).

– Vi körde över dem, åkte mer skridskor och jobbade hårdare än dem, säger Fredrik ”Högga” Höggren.

Torsdagens seger innebar att BIK kunde avgöra matchserien på Hovet i lördags eftermiddags. Så blev det inte. BIK kom inte alls upp i samma fina spel som i torsdags och istället kunde hemmalaget AIK vinna med exakt samma siffror som BIK vann med i torsdags, 4–1 (2–0, 1–0, 1–1).

Rögle väntar

– Det var helt tvärtom mot i torsdags, vi gjorde en riktigt dålig match, säger ”Högga”.

– Resultaten i de båda matcherna är rättvisa, absolut, tillägger han.

Nu väntar en sista match mellan de båda allsvenska lagen. Segraren i måndagskvällens match är ett steg närmare SHL och får möta Rögle i en ny matchserie om bäst av sju matcher. Segraren i den matchserien spelar i SHL kommande säsong.

– Det kommer bli riktigt roligt, men det kommer bli en tajt match tror jag. Förhoppningsvis är det väl till vår fördel att vi spelar hemma, säger ”Högga” som hoppas på ett stort publikstöd.

Vad krävs för att ni ska vinna matchen?

– Framförallt måste vi försöka jobba hårdare mot vad vi gjorde i lördags, då åkte AIK i kapp oss, vann närkamperna, vi jobbade inte tillräckligt hårt då helt enkelt. Det är egentligen inte så mycket taktiskt, det mesta sitter i huvudet och i benen. Inte så mycket att orda om, det är bara att gå ut och göra jobbet.

BIK tränade under söndagsförmiddagen.

– Vi hade en bra träning och är tillbaka på rätt spår igen, matchen i lördags har vi lagt bakom oss. Det känns som att vi tror på det den här gången, vilket är skillnaden mot tidigare år tycker jag. Nu har vi fortfarande en tro på att det kommer gå vägen, säger ”Högga”.

Hur går dina egna tankar inför måndagens avgörande match?

– Jag är absolut positiv. Det vore snöpligt att snubbla nu när vi är så nära, man vet inte om man får vara med om det här igen heller. Samtidigt försöker jag njuta av det hela på något sätt, men det är inte helt lätt när man är mitt uppe i det.

Hur skulle det kännas att slå ut AIK under måndagen?

– Det vore en så skön känsla. Vore gôtt att pissa på alla så kallade experter som inte tror på oss alls.

BIK Karlskoga har haft en riktigt bra säsong och möter just nu AIK i en serie på tre matcher där vinnaren får möta Rögle i ett sista avgörande kvalsteg till ishockeyns högstaliga – SHL.

Den första matchen av tre mellan BIK Karlskoga och AIK spelades i torsdags kväll. Hemmalaget BIK gjorde då en riktigt bra match och vann med 4–1 (2–0, 1–0, 1–1).

– Vi körde över dem, åkte mer skridskor och jobbade hårdare än dem, säger Fredrik ”Högga” Höggren.

Torsdagens seger innebar att BIK kunde avgöra matchserien på Hovet i lördags eftermiddags. Så blev det inte. BIK kom inte alls upp i samma fina spel som i torsdags och istället kunde hemmalaget AIK vinna med exakt samma siffror som BIK vann med i torsdags, 4–1 (2–0, 1–0, 1–1).

Rögle väntar

– Det var helt tvärtom mot i torsdags, vi gjorde en riktigt dålig match, säger ”Högga”.

– Resultaten i de båda matcherna är rättvisa, absolut, tillägger han.

Nu väntar en sista match mellan de båda allsvenska lagen. Segraren i måndagskvällens match är ett steg närmare SHL och får möta Rögle i en ny matchserie om bäst av sju matcher. Segraren i den matchserien spelar i SHL kommande säsong.

– Det kommer bli riktigt roligt, men det kommer bli en tajt match tror jag. Förhoppningsvis är det väl till vår fördel att vi spelar hemma, säger ”Högga” som hoppas på ett stort publikstöd.

Vad krävs för att ni ska vinna matchen?

– Framförallt måste vi försöka jobba hårdare mot vad vi gjorde i lördags, då åkte AIK i kapp oss, vann närkamperna, vi jobbade inte tillräckligt hårt då helt enkelt. Det är egentligen inte så mycket taktiskt, det mesta sitter i huvudet och i benen. Inte så mycket att orda om, det är bara att gå ut och göra jobbet.

BIK tränade under söndagsförmiddagen.

– Vi hade en bra träning och är tillbaka på rätt spår igen, matchen i lördags har vi lagt bakom oss. Det känns som att vi tror på det den här gången, vilket är skillnaden mot tidigare år tycker jag. Nu har vi fortfarande en tro på att det kommer gå vägen, säger ”Högga”.

Hur går dina egna tankar inför måndagens avgörande match?

– Jag är absolut positiv. Det vore snöpligt att snubbla nu när vi är så nära, man vet inte om man får vara med om det här igen heller. Samtidigt försöker jag njuta av det hela på något sätt, men det är inte helt lätt när man är mitt uppe i det.

Hur skulle det kännas att slå ut AIK under måndagen?

– Det vore en så skön känsla. Vore gôtt att pissa på alla så kallade experter som inte tror på oss alls.

  • Jessica Lundevall