2016-10-06 22:40

2016-10-06 22:41

En makalös vändning

INNEBANDY DIVISION 1: Motståndarmålvakten motade nästan allt i två perioder

Kristinehamns innebandyförenings damer besegrade Kumla på torsdagskvällen.
Detta trots underläge 3–6 med fem minuter kvar att spela.

Division 1 västra Svealand har hållit på sedan den 17 september, men vårt enda division 1-lag 2016-17 fick vänta på sin hemmapremiär ända tills i kväll.

Det var det kanske värt, eftersom Brogårdshallens läktare var välfyllda. Många var nyfikna på KIBF och fick sig direkt en överraskning. Innan avslag deklarerade tränaren Andreas Brohm att lagkaptenen Camilla Olsson ska bära regnbågsfärgad kaptensbindel, för att laget ska visa sitt stöd för HBTQ-personers lika värde.

Back med potential

KIBF och Kumla stod på samma poäng. KIBF är nu uppe i delad serieledning, trots att kanske bästa spelaren Julia Lid Nilsson fortfarande är skadad.

Länge såg det dock mörkt ut i torsdags kväll. Ett effektivt Kumla ledde med 3–1 efter den första perioden. Den andra slutade 1–1, trots att KIBF vann skotten med 17–4.

Kumlas målvakt Ebba Andersson storspelade, men när det såg som hopplösast ut lyckades backen Julia Kron forcera in 2–4. 17-åringen – som tagit två raka guld med Värmlands i distriktslags-SM – ser ut att kunna bli hur bra som helst.

Förstakedjan glänste

KIBF:s rutinerade förstakedja ska gå i bräschen, men efter två perioder hade den bara producerat ett mål. I den tredje blev det ändring på det. Anna Zander har ett bra skott och är stark när hon bryter in från kanten. Anna gjorde tre mål i den sista perioden och fyra totalt.

Camilla Olsson var inte mycket sämre hon i slutakten. Camilla gjorde två mål, inte minst det matchavgörande målet med 40 sekunder kvar att spela. KIBF gick från 3–6 till 7–6 på mindre än fyra minuter.

Segern gav svar på tal för de som tvivlat på att KIBF hade något i division 1 att göra. Laget spelar borta mot Sala Silverstaden på tisdag.

Division 1 västra Svealand har hållit på sedan den 17 september, men vårt enda division 1-lag 2016-17 fick vänta på sin hemmapremiär ända tills i kväll.

Det var det kanske värt, eftersom Brogårdshallens läktare var välfyllda. Många var nyfikna på KIBF och fick sig direkt en överraskning. Innan avslag deklarerade tränaren Andreas Brohm att lagkaptenen Camilla Olsson ska bära regnbågsfärgad kaptensbindel, för att laget ska visa sitt stöd för HBTQ-personers lika värde.

Back med potential

KIBF och Kumla stod på samma poäng. KIBF är nu uppe i delad serieledning, trots att kanske bästa spelaren Julia Lid Nilsson fortfarande är skadad.

Länge såg det dock mörkt ut i torsdags kväll. Ett effektivt Kumla ledde med 3–1 efter den första perioden. Den andra slutade 1–1, trots att KIBF vann skotten med 17–4.

Kumlas målvakt Ebba Andersson storspelade, men när det såg som hopplösast ut lyckades backen Julia Kron forcera in 2–4. 17-åringen – som tagit två raka guld med Värmlands i distriktslags-SM – ser ut att kunna bli hur bra som helst.

Förstakedjan glänste

KIBF:s rutinerade förstakedja ska gå i bräschen, men efter två perioder hade den bara producerat ett mål. I den tredje blev det ändring på det. Anna Zander har ett bra skott och är stark när hon bryter in från kanten. Anna gjorde tre mål i den sista perioden och fyra totalt.

Camilla Olsson var inte mycket sämre hon i slutakten. Camilla gjorde två mål, inte minst det matchavgörande målet med 40 sekunder kvar att spela. KIBF gick från 3–6 till 7–6 på mindre än fyra minuter.

Segern gav svar på tal för de som tvivlat på att KIBF hade något i division 1 att göra. Laget spelar borta mot Sala Silverstaden på tisdag.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.