2016-09-25 17:18

2016-09-25 17:18

Storfors klart för kvalspel

DIVISION 6

Det blir Storfors som får chansen att kvala sig upp i femman. I sista omgången besegrades IFK Ölme 2 och laget höll undan.

Läget inför den sista omgången av division 6 östra var det tre lag som gjorde upp om andraplatsen, som innebär kval till division 5. Woody's var redan inför helgen klara seriesegrare.

Storfors hade bäst utgångsläge med två poängs försprång till jagande Villastaden 2 och ytterligare en poäng till Björneborg. Serietvåan klarade av att försvara sin position genom att säkert bortaslå IFK Ölme 2 med 3-0. Villastaden 2 gjorde vad man kunde för att jaga i kapp Storfors genom att vinna över Lesjöfors med 2-1 på bortaplan.

Då båda matcherna avgjordes under söndagen, men redan på lördagen spelade Björneborg sin sista match. Efter 1-0 hemma i halvtid mot Immetorp 2 lossnade det rejält i andra halvlek. Björneborg gick upp till 5-0, vilket räckte för att passera Storfors i tabellen. Båda lagen stod då på 25 poäng och 15 plusmål, men Björneborg hade gjort fler mål än Storfors.

Läget inför den sista omgången av division 6 östra var det tre lag som gjorde upp om andraplatsen, som innebär kval till division 5. Woody's var redan inför helgen klara seriesegrare.

Storfors hade bäst utgångsläge med två poängs försprång till jagande Villastaden 2 och ytterligare en poäng till Björneborg. Serietvåan klarade av att försvara sin position genom att säkert bortaslå IFK Ölme 2 med 3-0. Villastaden 2 gjorde vad man kunde för att jaga i kapp Storfors genom att vinna över Lesjöfors med 2-1 på bortaplan.

Då båda matcherna avgjordes under söndagen, men redan på lördagen spelade Björneborg sin sista match. Efter 1-0 hemma i halvtid mot Immetorp 2 lossnade det rejält i andra halvlek. Björneborg gick upp till 5-0, vilket räckte för att passera Storfors i tabellen. Båda lagen stod då på 25 poäng och 15 plusmål, men Björneborg hade gjort fler mål än Storfors.