2016-07-16 17:08

2016-07-16 17:08

Gothia cup – ett äventyr

FOTBOLL: Villastadens F16 deltar i världens största ungdomsturnering

Den här veckan deltar Villastadens F16-lag i världens största fotbollsturnering för ungdomar – Gothia cup.
Och laget ser fram emot ett riktigt äventyr där de hoppas få spela många matcher.

Vanligtvis spelar tjejerna, som inför Gothia cup har bildat ett F16-lag, seniorfotboll i Villastaden U. Laget ligger just nu tvåa i division 5. Till Gothia cup åker de spelare som är födda 2000 samt tre spelare födda 1999. Totalt består truppen av sexton spelare och tre ledare.

– Vi är inte en jättestor trupp som åker ner till Göteborg, men eftersom 99:orna har varit med i Gothia cup tidigare tyckte vi att det var dags för de yngre tjejerna den här gången, säger Per-Inge ”Pinge” Nilsson som tränar laget tillsammans med Per Karlsson och Leif Erlandsson.

Utländska lag

VIF F16 spelar sin första gruppspelsmatch under måndag eftermiddag när det norska laget Randesund IL 2 står för motståndet. Under tisdag väntar Uppsala IF innan det är dags att ta sig an CWSC Chelsea från Kanada i den sista gruppspelsmatchen på onsdag.

– Det är roligt med lite annat motstånd än vi är vana vid. Kul att få möta utländska lag också, det är lite av själva grejen att vara med i en sådan här stor turnering, säger ”Pinge”.

Vad har ni för målsättning i turneringen?

– Det blir ett kul äventyr och vi vill ha en bra upplevelse. Antingen går vi till A-slutspel eller B-slutspel, men jag personligen ser hellre att vi går långt i B-slutspelet än åker ut direkt i A-slutspelet. Jag tror att vi har chans att gå några steg längre i B-slutspelet, i A-slutspelet är det oerhört hård konkurrens. Men det vore kul att få spela flera slutspelsmatcher och få möta fler utländska lag.

Vanligtvis spelar tjejerna, som inför Gothia cup har bildat ett F16-lag, seniorfotboll i Villastaden U. Laget ligger just nu tvåa i division 5. Till Gothia cup åker de spelare som är födda 2000 samt tre spelare födda 1999. Totalt består truppen av sexton spelare och tre ledare.

– Vi är inte en jättestor trupp som åker ner till Göteborg, men eftersom 99:orna har varit med i Gothia cup tidigare tyckte vi att det var dags för de yngre tjejerna den här gången, säger Per-Inge ”Pinge” Nilsson som tränar laget tillsammans med Per Karlsson och Leif Erlandsson.

Utländska lag

VIF F16 spelar sin första gruppspelsmatch under måndag eftermiddag när det norska laget Randesund IL 2 står för motståndet. Under tisdag väntar Uppsala IF innan det är dags att ta sig an CWSC Chelsea från Kanada i den sista gruppspelsmatchen på onsdag.

– Det är roligt med lite annat motstånd än vi är vana vid. Kul att få möta utländska lag också, det är lite av själva grejen att vara med i en sådan här stor turnering, säger ”Pinge”.

Vad har ni för målsättning i turneringen?

– Det blir ett kul äventyr och vi vill ha en bra upplevelse. Antingen går vi till A-slutspel eller B-slutspel, men jag personligen ser hellre att vi går långt i B-slutspelet än åker ut direkt i A-slutspelet. Jag tror att vi har chans att gå några steg längre i B-slutspelet, i A-slutspelet är det oerhört hård konkurrens. Men det vore kul att få spela flera slutspelsmatcher och få möta fler utländska lag.

  • Jessica Lundevall