2016-07-15 06:00

2016-07-15 06:00

Den lokala sporten snart tillbaka efter semester

OSCAR GUSTAVSSON

Det råder stiltje i den lokala sporten. Idrottsskolorna har slutat och fotbollen har uppehåll. Inga helgarrangemang att gå på. Alla de som arbetar ideellt måste också få ha ledigt.

Jag själv går på semester i dag och lämnar över all sport till Jessica Lundevall, som har en tuff helg framför sig. Fyra sidor ska fyllas i måndagsnumret men hon är som tur är en idéspruta.

Nästa vecka vänder det. Värmlands sportscamp för ungdomar ska pågå i två veckor. Christinehamns ridklubb arrangerar sin stora årliga hopptävling vid Gustavsvik och Kristinehamns golfklubbs golfvecka inleds. Måndagen därpå startar Kristinehamns tennisklubbs deltävling i Sommartouren. 20 000 kronor i prispengar i både herr- och damklassen borde locka riktigt bra spelare till Presterudsbanorna.

Då går det också att få reda på hur det gått för Villastaden F99-01 i Gothia cup och för Ola Sandell med besättning i VM i havskappssegling i Köpenhamn. Jätteevenemanget O-ringen i orientering har startat, med många KOK:are i Dalaterrängen, och Degerfors återupptar spelet i Superettan. Sistan helgen i juli kommer de riktigt snabba båtarna till Kristinehamn för Poker run.

De olympiska spelen i Rio de Janeiro inleds den 5 augusti. Tyvärr utan någon kristinehamnare bland de tävlande. Surt för NKP och alla kristinehamnare som i London 2012 kunde glädjas åt Fredrik Lööfs guld och åt att Annica Svensson spelade flera matcher från start i fotbollsturneringen. Det ska i alla fall som vanligt bli kul att se sporter som jag aldrig tittar på annars, som är i var mans strålkastarljus endast under OS. Tidsskillnaden blir inga problem. Jag har ju semester och kan vända på dygnet.

Positivt med datumet 5 augusti är att IFK Ölme och Villastaden sparkar i gång höstsäsongen. Villastaden dam följer två dagar efter. Lagen har stor eller realistisk chans att gå upp en division, så det kan bli roligt att gå på fotboll i höst. Kristinehamn ska ha ett herrlag på minst division 3-nivå. I augusti väntar även Värmlandsserien i mountainbike vid Kullhagarna, Girl power camp i Björkhallen, Värmlandsserien i friidrott på Sannavallen, Sweden iron trail marathon på Järnleden och VM i orientering i Bohuslän för vår egen Emma Johansson. Ett testlopp som försmak för en kommande tävling på rullskidor ska åkas.

Jag kommer inte att rapportera från det som räknats upp ovan. Fem veckor ska jag ha semester. Jag ska sitta klistrad framför tv:n under Tour de France bergsetapper och British open i golf. Rio de Janeiro blir tyvärr ett bottennapp för golfen, som är tillbaka för första gången sedan 1904. Världens fyra högst rankade herrgolfare kommer inte. De säger att det är på grund av rädsla för zikaviruset, men jag tror inte på det. Prioritering av andra tävlingar och inga prispengar är nog sanningen.

Jag ska vara med i golfveckan och jag skulle vilja orka springa Järnleden, men det är med min begränsade löparförmåga omöjligt. Jag kan ju i och för sig gå, om nu inte Kristinehamn multisport har ett rep som dras någonstans uppe i trakterna av Niklasdamm. Jag kommer säkert att dyka upp här och var naken – alltså utan penna, block, kamera och stativ. Ibland är det skönt att gå på sportarrangemang som civil, som en kompis brukar säga när jag inte är i tjänst.

Jag själv går på semester i dag och lämnar över all sport till Jessica Lundevall, som har en tuff helg framför sig. Fyra sidor ska fyllas i måndagsnumret men hon är som tur är en idéspruta.

Nästa vecka vänder det. Värmlands sportscamp för ungdomar ska pågå i två veckor. Christinehamns ridklubb arrangerar sin stora årliga hopptävling vid Gustavsvik och Kristinehamns golfklubbs golfvecka inleds. Måndagen därpå startar Kristinehamns tennisklubbs deltävling i Sommartouren. 20 000 kronor i prispengar i både herr- och damklassen borde locka riktigt bra spelare till Presterudsbanorna.

Då går det också att få reda på hur det gått för Villastaden F99-01 i Gothia cup och för Ola Sandell med besättning i VM i havskappssegling i Köpenhamn. Jätteevenemanget O-ringen i orientering har startat, med många KOK:are i Dalaterrängen, och Degerfors återupptar spelet i Superettan. Sistan helgen i juli kommer de riktigt snabba båtarna till Kristinehamn för Poker run.

De olympiska spelen i Rio de Janeiro inleds den 5 augusti. Tyvärr utan någon kristinehamnare bland de tävlande. Surt för NKP och alla kristinehamnare som i London 2012 kunde glädjas åt Fredrik Lööfs guld och åt att Annica Svensson spelade flera matcher från start i fotbollsturneringen. Det ska i alla fall som vanligt bli kul att se sporter som jag aldrig tittar på annars, som är i var mans strålkastarljus endast under OS. Tidsskillnaden blir inga problem. Jag har ju semester och kan vända på dygnet.

Positivt med datumet 5 augusti är att IFK Ölme och Villastaden sparkar i gång höstsäsongen. Villastaden dam följer två dagar efter. Lagen har stor eller realistisk chans att gå upp en division, så det kan bli roligt att gå på fotboll i höst. Kristinehamn ska ha ett herrlag på minst division 3-nivå. I augusti väntar även Värmlandsserien i mountainbike vid Kullhagarna, Girl power camp i Björkhallen, Värmlandsserien i friidrott på Sannavallen, Sweden iron trail marathon på Järnleden och VM i orientering i Bohuslän för vår egen Emma Johansson. Ett testlopp som försmak för en kommande tävling på rullskidor ska åkas.

Jag kommer inte att rapportera från det som räknats upp ovan. Fem veckor ska jag ha semester. Jag ska sitta klistrad framför tv:n under Tour de France bergsetapper och British open i golf. Rio de Janeiro blir tyvärr ett bottennapp för golfen, som är tillbaka för första gången sedan 1904. Världens fyra högst rankade herrgolfare kommer inte. De säger att det är på grund av rädsla för zikaviruset, men jag tror inte på det. Prioritering av andra tävlingar och inga prispengar är nog sanningen.

Jag ska vara med i golfveckan och jag skulle vilja orka springa Järnleden, men det är med min begränsade löparförmåga omöjligt. Jag kan ju i och för sig gå, om nu inte Kristinehamn multisport har ett rep som dras någonstans uppe i trakterna av Niklasdamm. Jag kommer säkert att dyka upp här och var naken – alltså utan penna, block, kamera och stativ. Ibland är det skönt att gå på sportarrangemang som civil, som en kompis brukar säga när jag inte är i tjänst.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.