2016-06-19 17:11

2016-06-19 17:11

Rött kort efter tre mål

FOTBOLL: Ölme vann med fyra mål hemma mot Töcksfors

Jonas Iwersen gjorde tre mål när Ölme vann hemma mot Töcksfors med 4–0. Den målfarlige anfallaren hann dock även med att bli utvisad.

– Surt att bli utvisad, men jäkligt skönt att få göra tre mål, säger han.

Ölme reste sig direkt efter förlusten i division 4-derbyt mot Villastaden. Hemma mot Töcksfors var laget betydligt mer laddat och även om vissa delar av matchen var sämre var det ändå Ölme som var det bättre laget.

Hemmalaget tog ledningen i den 24:e spelminuten genom målfarlige Jonas Iwersen. Samma Iwersen, som var avstängd senast mot Villastaden, fick sin första varning för dagen bara tre minuter senare.

Berg serverade

I den andra halvleken utökade Ölme sin ledning genom två snabba mål. Först gjorde Jörgen Linder 2–0 efter en riktig delikatess. Linder fick till en kanonträff ungefär fem meter in på Töcksfors planhalva, bollen seglade över målvakten, som var långt ute, och in i mål. Minuten senare gjorde Iwersen in 3–0 innan han kunde fastställa slutresultatet med tio minuter kvar att spela.

– Väldigt skönt, men å andra sidan kan jag inte göra så mycket annat än mål när Håkan (Berg) serverar mig gång på gång, säger tremålsskytten med ett leende.

– Sett till hela matchen kanske den var ganska medioker, men vi vinner ändå med 4–0. Det kändes definitivt bättre nu än vad det gjorde sist mot Villastaden, även om jag såg den matchen från sidan, fortsätter han.

Lika glad som Jonas Iwersen var över en ny seger samt att ha gjort tre mål, lika missnöjd var han över sina två gula kort som resulterade i utvisning och gör att han missar ytterligare en seriematch den här säsongen.

– Jag blir så frustrerad, jag tycker inte att jag ska få kort i någon av situationerna egentligen, suckar han.

Ölmes tränare Fredric Zetterström var inte heller han nöjd med Iwersens röda kort.

– Han är en energi- och impulsspelare och många lag vet om det. Jag kanske borde ha bytt ut honom, men samtidigt ska jag inte behöva göra det när vi leder med 4–0. Vi vet att vi är lite tunna framåt utan honom, men vi får göra det bästa utifrån det mot Torsby.

Vad tycker du om matchen annars?

– Vi gör en stabil insats, skönt att studsa upp direkt efter förlusten mot Villastaden. Vi gör det som krävs.

– Surt att bli utvisad, men jäkligt skönt att få göra tre mål, säger han.

Ölme reste sig direkt efter förlusten i division 4-derbyt mot Villastaden. Hemma mot Töcksfors var laget betydligt mer laddat och även om vissa delar av matchen var sämre var det ändå Ölme som var det bättre laget.

Hemmalaget tog ledningen i den 24:e spelminuten genom målfarlige Jonas Iwersen. Samma Iwersen, som var avstängd senast mot Villastaden, fick sin första varning för dagen bara tre minuter senare.

Berg serverade

I den andra halvleken utökade Ölme sin ledning genom två snabba mål. Först gjorde Jörgen Linder 2–0 efter en riktig delikatess. Linder fick till en kanonträff ungefär fem meter in på Töcksfors planhalva, bollen seglade över målvakten, som var långt ute, och in i mål. Minuten senare gjorde Iwersen in 3–0 innan han kunde fastställa slutresultatet med tio minuter kvar att spela.

– Väldigt skönt, men å andra sidan kan jag inte göra så mycket annat än mål när Håkan (Berg) serverar mig gång på gång, säger tremålsskytten med ett leende.

– Sett till hela matchen kanske den var ganska medioker, men vi vinner ändå med 4–0. Det kändes definitivt bättre nu än vad det gjorde sist mot Villastaden, även om jag såg den matchen från sidan, fortsätter han.

Lika glad som Jonas Iwersen var över en ny seger samt att ha gjort tre mål, lika missnöjd var han över sina två gula kort som resulterade i utvisning och gör att han missar ytterligare en seriematch den här säsongen.

– Jag blir så frustrerad, jag tycker inte att jag ska få kort i någon av situationerna egentligen, suckar han.

Ölmes tränare Fredric Zetterström var inte heller han nöjd med Iwersens röda kort.

– Han är en energi- och impulsspelare och många lag vet om det. Jag kanske borde ha bytt ut honom, men samtidigt ska jag inte behöva göra det när vi leder med 4–0. Vi vet att vi är lite tunna framåt utan honom, men vi får göra det bästa utifrån det mot Torsby.

Vad tycker du om matchen annars?

– Vi gör en stabil insats, skönt att studsa upp direkt efter förlusten mot Villastaden. Vi gör det som krävs.

  • Jessica Lundevall

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.