2016-06-19 15:37

2016-06-19 15:37

Överlägsen Yared var ändå inte nöjd

FRIIDROTT: Wahlgren bästa lokala löpare

Den etiopiske löparen Yared Admasu defilerade hem segern i Karlstad stadslopp. Segertiden – 31.21,2 minuter.
Bäste kristinehamnare blev Johan Wahlgren på tiden 40.59,1.

Den överlägsna vinnaren anmälde sig till stadsloppet först under lördagen och gick därmed under radarn för att vara en av de primära förhandsfavoriterna. Men när loppet väl var i gång var det inget snack om saken.

29-årige Yared Admasus, som representerar Uddevallaklubben Hälle IF, skaffade sig tidigt ett stort övertag och segermarginalen i den 37:e upplagan av det klassiska 10-kilometersloppet stannade på 47,4 sekunder.

– Jag gick ut hårt direkt från start, men kan bättre. Målet var att komma under 30 minuter och nu blev det över 31 i stället, lite för dåligt för mig. Det var lite vindigt tyvärr, då går det inte att få särskilt snabba tider, förklarar Yared Admasu.

– Men själva vinsten känns helt underbar. Det var ett jättefint lopp, tillägger han.

Löpartalang

En hel del kristinehamnare fanns med i årets startfält bland totalt 3 292 löpare. Snabbast över mållinjen var duktiga löpartalangen Johan Wahlgren med tiden 40.59,1. Per Fredberg var inte långt efter med tiden 41.06,4 och trea bland kristinehamnarna var Omed Ahmed, 43.23,1.

Snabbaste lokala kvinna var Cassandra Eliasson med tiden 53.55,7.

Fjolårssegrare vann

När det gäller halvmaraton-distansen i Karlstad stadslopp var fjolårssegraren André Rangelind, IF Göta, snabbast i mål på tiden 1.11,31. Oscar Nilsson var snabbaste kristinehamnaren med tiden 1.37, 25 minuter. Niclas Hagstein var inte långt efter, 1.40,18.

Karin Strid var den kvinna från Kristinehamn som var snabbast i halvmaraton-loppet. Hon sprang i mål på tiden 2.02,41 – en tid som dessutom räckte till seger i K55-klassen även om hon var den enda deltagaren i just den klassen.

Den överlägsna vinnaren anmälde sig till stadsloppet först under lördagen och gick därmed under radarn för att vara en av de primära förhandsfavoriterna. Men när loppet väl var i gång var det inget snack om saken.

29-årige Yared Admasus, som representerar Uddevallaklubben Hälle IF, skaffade sig tidigt ett stort övertag och segermarginalen i den 37:e upplagan av det klassiska 10-kilometersloppet stannade på 47,4 sekunder.

– Jag gick ut hårt direkt från start, men kan bättre. Målet var att komma under 30 minuter och nu blev det över 31 i stället, lite för dåligt för mig. Det var lite vindigt tyvärr, då går det inte att få särskilt snabba tider, förklarar Yared Admasu.

– Men själva vinsten känns helt underbar. Det var ett jättefint lopp, tillägger han.

Löpartalang

En hel del kristinehamnare fanns med i årets startfält bland totalt 3 292 löpare. Snabbast över mållinjen var duktiga löpartalangen Johan Wahlgren med tiden 40.59,1. Per Fredberg var inte långt efter med tiden 41.06,4 och trea bland kristinehamnarna var Omed Ahmed, 43.23,1.

Snabbaste lokala kvinna var Cassandra Eliasson med tiden 53.55,7.

Fjolårssegrare vann

När det gäller halvmaraton-distansen i Karlstad stadslopp var fjolårssegraren André Rangelind, IF Göta, snabbast i mål på tiden 1.11,31. Oscar Nilsson var snabbaste kristinehamnaren med tiden 1.37, 25 minuter. Niclas Hagstein var inte långt efter, 1.40,18.

Karin Strid var den kvinna från Kristinehamn som var snabbast i halvmaraton-loppet. Hon sprang i mål på tiden 2.02,41 – en tid som dessutom räckte till seger i K55-klassen även om hon var den enda deltagaren i just den klassen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.