2016-06-19 20:39

2016-06-19 20:39

IFK Kristinehamn klart bättre i söndagens derby

FOTBOLL: Var det klart bättre laget

Det var inget snack om saken. IFK Kristinehamn var det klart bättre laget i söndagens derby mot Bäckhammar.
Division 7-mötet slutade hela 8–1 (5–0) till gästande IFK.

IFK Kristinehamn fortsätter att ånga på i fotbollens division 7 östra och tog under söndagskvällen säsongens sjätte seger på sju matcher. Den här gången stod Bäckhammar för motståndet i ett hett derby. Någon direkt kamp blev det dock aldrig då gästande Kristinehamn var det klart bättre laget från början till slut.

Efter 45 spelade minuter hade IFK Kristinehamn ledningen med hela 5–0. I den andra halvleken gjorde laget ytterligare tre mål. Bäckhammar fick dock göra ett tröstmål, genom Mutaz Kallab, innan matchen var slut.

Rättvis seger

Mikael Söderlund gjorde fyra av IFK:s mål mot Bäckhammar, Magnus Olsson gjorde tre och Jörgen Blomberg ett.

– Vi var väldigt mycket bättre i dag (läs i söndags) och vann klart rättvist, säger IFK:s spelande tränare Erik Rådberg.

Leder serien

IFK ligger i fortsatt serieledning, med en match mindre spelad än Åtorp 2 på andra plats samt Nykroppa på tredje plats. IFK Har just nu lika många poäng, 18, som Åtorp 2, men bättre målskillnad. IFK:s målskillnad är fina plus 25.

– Nu har vi en viktig match mot Nykroppa kvar innan sommaruppehållet. Det vore riktigt bra inför hösten om vi kan ta tre pinnar i den matchen också, säger Erik Rådberg.

För Bäckhammar ser tabelläget inte lika roligt ut. Laget ligger näst sist på sex poäng och en målskillnad på minus 20. Endast IFK Väse är sämre.

IFK Kristinehamn fortsätter att ånga på i fotbollens division 7 östra och tog under söndagskvällen säsongens sjätte seger på sju matcher. Den här gången stod Bäckhammar för motståndet i ett hett derby. Någon direkt kamp blev det dock aldrig då gästande Kristinehamn var det klart bättre laget från början till slut.

Efter 45 spelade minuter hade IFK Kristinehamn ledningen med hela 5–0. I den andra halvleken gjorde laget ytterligare tre mål. Bäckhammar fick dock göra ett tröstmål, genom Mutaz Kallab, innan matchen var slut.

Rättvis seger

Mikael Söderlund gjorde fyra av IFK:s mål mot Bäckhammar, Magnus Olsson gjorde tre och Jörgen Blomberg ett.

– Vi var väldigt mycket bättre i dag (läs i söndags) och vann klart rättvist, säger IFK:s spelande tränare Erik Rådberg.

Leder serien

IFK ligger i fortsatt serieledning, med en match mindre spelad än Åtorp 2 på andra plats samt Nykroppa på tredje plats. IFK Har just nu lika många poäng, 18, som Åtorp 2, men bättre målskillnad. IFK:s målskillnad är fina plus 25.

– Nu har vi en viktig match mot Nykroppa kvar innan sommaruppehållet. Det vore riktigt bra inför hösten om vi kan ta tre pinnar i den matchen också, säger Erik Rådberg.

För Bäckhammar ser tabelläget inte lika roligt ut. Laget ligger näst sist på sex poäng och en målskillnad på minus 20. Endast IFK Väse är sämre.

  • Jessica Lundevall

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.