2016-05-22 13:42

2016-05-22 16:15

Seriefinal väntar lördag

FOTBOLL DIV 4: IFK Ölme fick till slut hål på Ås/Åmotfors

IFK Ölme var allt annat än effektivt, men med kvarten kvar kom målet som innebär en ren seriefinal mot Sifhälla på lördag.
– Siffrorna var mycket jämnare än vad matchen var. Men jag är jättenöjd. Vi gör ett mål, släpper in noll och vinner matchen, säger tränaren Fredrik Zetterström.

Ölme förde spelet närmast konstant mot mittenlaget Ås/Åmotfors, en match som spelades på IP i lördags.

Laget hade två frilägen i den första halvleken och missade massor av avslut i den andra, innan målet kom i den 75:e minuten. Spelskicklige Jörgen Linder vann boll vid kortlinjen och passade in till Alexander Arkeland, som från nära håll fick in bollen i nätet via målvakten.

Arkeland hade varit på planen i 20 minuter.

– Han har sett bra ut på träningarna. Tyvärr har han varit skadad en stund, han vrickade foten i FBK-matchen. Det är en spelare som alltid ger 100 procent. Skönt för honom att känna att han krigar om en plats i startelvan, säger Fredrik Zetterström.

Ölme saknade sina bästa målskyttar Jonas Iwersen (avstängd) och Håkan Berg (skadad). Den sistnämnde kom visserligen in med halvtimmen kvar. Avsaknaden av dessa kan ha spelat in i att målet dröjde.

– Jag tror inte att det hade skiljt så jättemycket men det är lite orutin på de som ersätter, de behöver matchning. Men i ärlighetens namn är planen inte optimal, säger Fredrik Zetterström som dock inte vill skylla på planen för att det bara blev 1–0.

– Det blir lite anfallsträning i veckan inför Sifhällamatchen.

Försvarsspelet är Fredrik Zetterström mycket nöjd med. Ås/Åmotfors skapade inte mycket under matchen.

Sifhälla och Ölme toppar serien. Båda har vunnit fem av sina sex matcher och möts i Säffle på lördag.

– Jag hoppas att det blir naturgräs. Jag är fruktansvärt trött på att spela på deras konstgräs, säger Fredrik Zetterström.

Ölme förde spelet närmast konstant mot mittenlaget Ås/Åmotfors, en match som spelades på IP i lördags.

Laget hade två frilägen i den första halvleken och missade massor av avslut i den andra, innan målet kom i den 75:e minuten. Spelskicklige Jörgen Linder vann boll vid kortlinjen och passade in till Alexander Arkeland, som från nära håll fick in bollen i nätet via målvakten.

Arkeland hade varit på planen i 20 minuter.

– Han har sett bra ut på träningarna. Tyvärr har han varit skadad en stund, han vrickade foten i FBK-matchen. Det är en spelare som alltid ger 100 procent. Skönt för honom att känna att han krigar om en plats i startelvan, säger Fredrik Zetterström.

Ölme saknade sina bästa målskyttar Jonas Iwersen (avstängd) och Håkan Berg (skadad). Den sistnämnde kom visserligen in med halvtimmen kvar. Avsaknaden av dessa kan ha spelat in i att målet dröjde.

– Jag tror inte att det hade skiljt så jättemycket men det är lite orutin på de som ersätter, de behöver matchning. Men i ärlighetens namn är planen inte optimal, säger Fredrik Zetterström som dock inte vill skylla på planen för att det bara blev 1–0.

– Det blir lite anfallsträning i veckan inför Sifhällamatchen.

Försvarsspelet är Fredrik Zetterström mycket nöjd med. Ås/Åmotfors skapade inte mycket under matchen.

Sifhälla och Ölme toppar serien. Båda har vunnit fem av sina sex matcher och möts i Säffle på lördag.

– Jag hoppas att det blir naturgräs. Jag är fruktansvärt trött på att spela på deras konstgräs, säger Fredrik Zetterström.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.