2016-05-19 16:00

2016-05-19 16:02

Succé för landslagsmålvakten Sara trots skada

INNEBANDY

Kristinehamnstjejen Sara Hjorting kan se tillbaka på sin bästa och mest framgångsrika säsong under hennes långa målvaktskarriär.

Sara tog en svåröverträffad trippel. Hon vann VM-guld (svarade i finalen för en makalös straffräddning), SM-guld med sitt Pixbo Wallenstam och utsågs till årets dammålvakt.

Detta trots en knäskada som plågat henne hela säsongen, har det nu kommit fram.

– Det är inget man har gått ut och skyltat med. Inget man velat snacka om. Jag skadade menisken i början av säsongen, men valde att inte operera då. Jag chansade att det skulle hålla eftersom det var just innan VM och en operation skulle ha hållit mig borta i två-tre månader. Jag var i bra form och det höll hela vägen, säger Sara till Expressen.

Sara opererade knät för två veckor sedan och missar nu Pixbo Wallenstams försäsongsuppstart.

Sara tog en svåröverträffad trippel. Hon vann VM-guld (svarade i finalen för en makalös straffräddning), SM-guld med sitt Pixbo Wallenstam och utsågs till årets dammålvakt.

Detta trots en knäskada som plågat henne hela säsongen, har det nu kommit fram.

– Det är inget man har gått ut och skyltat med. Inget man velat snacka om. Jag skadade menisken i början av säsongen, men valde att inte operera då. Jag chansade att det skulle hålla eftersom det var just innan VM och en operation skulle ha hållit mig borta i två-tre månader. Jag var i bra form och det höll hela vägen, säger Sara till Expressen.

Sara opererade knät för två veckor sedan och missar nu Pixbo Wallenstams försäsongsuppstart.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.