2016-05-12 09:36

2016-05-12 09:36

Werner hyllade sina spelare

FOTBOLL: Ny seger

Degerfors IF tog andra raka segern när laget på onsdagskvällen besegrade IFK Värnamo på hemmaplan och det var en mycket nöjd DIF-tränare på presskonferensen.
– Vi gjorde en fantastiskt bra match och vann välförtjänt, säger Patrik Werner.

Degerfors IF kom ut starkt i hemmamatchen mot IFK Värnamo och kunde gå till pausvila med en 2–0-ledning efter mål av Alexander ”Nutt” Andersson och Peter Samuelsson.

Den sistnämnde var inte tänkt att få starta matchen men fick göra det ändå när Magnus Solum skadade sig på uppvärmningen.

– Det var stenhårt jobb från forwards i dag. Samuelsson löpte klart, klart, klart mycket mer i dag än vad han har gjort i tidigare matcher. Han gjorde en jäkligt bra prestation. ”Nutt” är en jobbig jäkel att möta och det har han visat i två matcher nu, berömmer Werner.

”Fantastiskt bra”

Inbytte Govend Haidar utökade sedan DIF:s ledning i den andra halvleken innan Värnamo kunde reducera till slutresultatet 3–1 i den 89:e minuten.

– Vi gjorde en fantastiskt bra match och vann välförtjänt. Det är bra driv i gruppen just nu och vi fick bra skjuts med oss mot Halmstad och det fortsatte i dag på samma vis. Man kan inte tro att det är samma lag som inledde serien. Vi är inne på en resa där vi blir bättre och bättre, säger DIF-tränaren som är nöjd med hela lagets insats men plussar lite extra för Amor Layouni och Sebastian Ohlsson.

– Så länge Amor var på banan var han riktigt bra. Han är individuellt skicklig även ifall han ibland värderar lite tokigt. Ohlsson agerade väldigt bra på mittfältet. För en vecka sedan var det viljelöst och spelare samt tränare var dåliga. Nu är många spelare i bra form och det är en stor konkurrenssituation.

Värnamos tränare, Jörgen Petersson, håller med Werner om att DIF vann rättvist.

– Vi mötte ett lag som var klart bättre än oss i dag. Vinsten var solklart. Vi kom inte upp i den nivån vi bör för att kunna störa Degerfors, säger Petersson.

Degerfors IF kom ut starkt i hemmamatchen mot IFK Värnamo och kunde gå till pausvila med en 2–0-ledning efter mål av Alexander ”Nutt” Andersson och Peter Samuelsson.

Den sistnämnde var inte tänkt att få starta matchen men fick göra det ändå när Magnus Solum skadade sig på uppvärmningen.

– Det var stenhårt jobb från forwards i dag. Samuelsson löpte klart, klart, klart mycket mer i dag än vad han har gjort i tidigare matcher. Han gjorde en jäkligt bra prestation. ”Nutt” är en jobbig jäkel att möta och det har han visat i två matcher nu, berömmer Werner.

”Fantastiskt bra”

Inbytte Govend Haidar utökade sedan DIF:s ledning i den andra halvleken innan Värnamo kunde reducera till slutresultatet 3–1 i den 89:e minuten.

– Vi gjorde en fantastiskt bra match och vann välförtjänt. Det är bra driv i gruppen just nu och vi fick bra skjuts med oss mot Halmstad och det fortsatte i dag på samma vis. Man kan inte tro att det är samma lag som inledde serien. Vi är inne på en resa där vi blir bättre och bättre, säger DIF-tränaren som är nöjd med hela lagets insats men plussar lite extra för Amor Layouni och Sebastian Ohlsson.

– Så länge Amor var på banan var han riktigt bra. Han är individuellt skicklig även ifall han ibland värderar lite tokigt. Ohlsson agerade väldigt bra på mittfältet. För en vecka sedan var det viljelöst och spelare samt tränare var dåliga. Nu är många spelare i bra form och det är en stor konkurrenssituation.

Värnamos tränare, Jörgen Petersson, håller med Werner om att DIF vann rättvist.

– Vi mötte ett lag som var klart bättre än oss i dag. Vinsten var solklart. Vi kom inte upp i den nivån vi bör för att kunna störa Degerfors, säger Petersson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.