2016-05-08 18:09

2016-05-08 18:09

Mycket på gång för Emma Johansson

ORIENTERING: "Alla de viktiga internationella tävlingarna väntar nu"

Under helgen valde hon att inte fullfölja tävlingen på grund av säkerhetsskäl, men Emma Johansson ser ljust på de nästkommande veckorna.
– Jag vill inte riskera att bli sjuk. Jag tror det var värmen som gjorde att min kropp fick sig lite av en chock så jag valde att inte fullfölja tävlingen med långdistansen, förklarar Johansson.

Helgen tävling gick inte som väntat för orienteringstjejen Emma Johansson.

– Det gick inge bra alls så jag är inte nöjd. Jag sprang medeldistansen i lördags men långdistansen i söndags fullföljde jag inte. Det är den sträckan som är avslutningen på Sverigecupen kan man säga.

Em i Tjeckien

Men det är en spännande sommar som hon går till mötes. Redan nästa helg är det dags för 10-milaren, där de bästa lagen gör upp om äran och prestigen.

– Jag ser verkligen fram emot den tävlingen. Min klubb vann förra året så det ska bli spännande. Jag springer sista sträckan då, berättar hon.

Helgen efter 10-milaren väntar EM i Tjeckien med både medel- och långdistans.

– 10-milaren och EM är väl vårens allra största mål. Sedan tas ju VM-laget ut i juni också så det är verkligen fullt upp. Det är nu som det är som mest och bäst säsong. Alla de viktiga internationella tävlingarna väntar nu.

Varit frisk

Hon berättar att både vinter- och vårträningarna har gått riktigt bra henne.

– Jag har inte haft en enda sjukdag tror jag. Det har varit bra träning rakt igenom. Det har flutit på och jag har sluppit sjukdom. Det är ju ett grundläggande krav i den här sporten att man ska vara hel och frisk.

Helgen tävling gick inte som väntat för orienteringstjejen Emma Johansson.

– Det gick inge bra alls så jag är inte nöjd. Jag sprang medeldistansen i lördags men långdistansen i söndags fullföljde jag inte. Det är den sträckan som är avslutningen på Sverigecupen kan man säga.

Em i Tjeckien

Men det är en spännande sommar som hon går till mötes. Redan nästa helg är det dags för 10-milaren, där de bästa lagen gör upp om äran och prestigen.

– Jag ser verkligen fram emot den tävlingen. Min klubb vann förra året så det ska bli spännande. Jag springer sista sträckan då, berättar hon.

Helgen efter 10-milaren väntar EM i Tjeckien med både medel- och långdistans.

– 10-milaren och EM är väl vårens allra största mål. Sedan tas ju VM-laget ut i juni också så det är verkligen fullt upp. Det är nu som det är som mest och bäst säsong. Alla de viktiga internationella tävlingarna väntar nu.

Varit frisk

Hon berättar att både vinter- och vårträningarna har gått riktigt bra henne.

– Jag har inte haft en enda sjukdag tror jag. Det har varit bra träning rakt igenom. Det har flutit på och jag har sluppit sjukdom. Det är ju ett grundläggande krav i den här sporten att man ska vara hel och frisk.