2016-04-29 06:00

2016-04-29 06:00

Storfors vann kvartsfinal 1

BORDTENNIS: Kan avgöra hemma på fredag

Storfors bordtennisklubbs damer vann övertygande mot Dänningelanda med 5–1 i första matchen i kvartsfinalserien.

Storfors förlorade endast ett set, detta av Cristiana Sava mot Dänningelandas Sara Rask. Storfors starkaste i den första kvartsfinalen var Rachel Moret, som vann sina matcher med setsiffrorna 3–1, 3–0 och 3–0.

Cristiana Sava, som är gravid i femte månaden, spelade. Sava hade avstått om Audrey Mattenet eller Sonja Obradovic hade kunnat vara med.

Hemmaplan

– Vi hade lite svårigheter att få ihop lag så då fick Cristiana spela. Hon är inte lika rörlig längre av förklarliga skäl men hon har en bra grundkapacitet ändå, säger tränare Tomas Bergquist till VF.

Storfors spelar det andra mötet, i bäst av tre, under fredagen. I fall lagen eventuellt spelar den tredje och direkt avgörande matchen infaller den under lördagen.

Storfors var topplag i Pingisligan A och har favör av hemmaplan på fredag och även så i en eventuell tredje match.

Storfors förlorade endast ett set, detta av Cristiana Sava mot Dänningelandas Sara Rask. Storfors starkaste i den första kvartsfinalen var Rachel Moret, som vann sina matcher med setsiffrorna 3–1, 3–0 och 3–0.

Cristiana Sava, som är gravid i femte månaden, spelade. Sava hade avstått om Audrey Mattenet eller Sonja Obradovic hade kunnat vara med.

Hemmaplan

– Vi hade lite svårigheter att få ihop lag så då fick Cristiana spela. Hon är inte lika rörlig längre av förklarliga skäl men hon har en bra grundkapacitet ändå, säger tränare Tomas Bergquist till VF.

Storfors spelar det andra mötet, i bäst av tre, under fredagen. I fall lagen eventuellt spelar den tredje och direkt avgörande matchen infaller den under lördagen.

Storfors var topplag i Pingisligan A och har favör av hemmaplan på fredag och även så i en eventuell tredje match.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.