2016-04-19 14:28

2016-04-19 14:28

Karatetjejer medaljörer

ÖREBRO: Kristinehamn ingår i ett stort distrikt

Topplacerade. Under lördagen avgjordes distriktsmästerskap och distriktscup i karate i Örebro.
Tävlingen är öppen för alla klubbar oavsett stil och Kristinehamns karateförening bärgade två medaljer.

Mellersta karatedistriktet består av Värmland, Örebro, Dalarna, Västmanland, Uppland och Sörmland. Det finns ett 50-tal karateklubbar i distriktet. I tävlingarna fanns klasser från sju år till seniorer. Åldrarna sju till 13 år var med i distriktscupen medan de som är 14 år och uppåt deltog i distriktsmästerskapet.

Kristinehamns karateförening representerades av Emmy Magnusson och Marina Andersson som bägge ställde upp i kumite (fighting). Emmy tävlar i flickor 11 år och Marina i flickor 13 år.

Marina Anderson krigade sig till en silvermedalj.

– Hon gick in stenhårt i semifinalen och satte sig i respekt direkt med en hög spark som gav tre viktiga poäng. Hon fortsatte att pressa och gav aldrig motståndaren riktigt chansen, säger tränaren Adina Schnelzer Magnusson.

Marina fick en halv minut på sig att ladda om inför finalen men förlorade där mot Esmeralda Omirov från Västerås KC.

Emmy Magnusson kämpade tappert men fick se sig besegrad i semifinalen och hamnade därmed på bronsplats.

Mellersta karatedistriktet består av Värmland, Örebro, Dalarna, Västmanland, Uppland och Sörmland. Det finns ett 50-tal karateklubbar i distriktet. I tävlingarna fanns klasser från sju år till seniorer. Åldrarna sju till 13 år var med i distriktscupen medan de som är 14 år och uppåt deltog i distriktsmästerskapet.

Kristinehamns karateförening representerades av Emmy Magnusson och Marina Andersson som bägge ställde upp i kumite (fighting). Emmy tävlar i flickor 11 år och Marina i flickor 13 år.

Marina Anderson krigade sig till en silvermedalj.

– Hon gick in stenhårt i semifinalen och satte sig i respekt direkt med en hög spark som gav tre viktiga poäng. Hon fortsatte att pressa och gav aldrig motståndaren riktigt chansen, säger tränaren Adina Schnelzer Magnusson.

Marina fick en halv minut på sig att ladda om inför finalen men förlorade där mot Esmeralda Omirov från Västerås KC.

Emmy Magnusson kämpade tappert men fick se sig besegrad i semifinalen och hamnade därmed på bronsplats.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.