2016-04-10 17:34

2016-04-10 17:34

Värmlands distansryttare arrangerar SM i Kristinehamn till sommaren

DISTANSRIDNING: Hoppas på ett stort startfält

I juli arrangeras SM i distansridning i Kristinehamn. Värmlands distansryttare står som arrangörer och Lotta Falck ser fram emot arrangemanget.
– Vi är en liten förening med endast 30 medlemmar och förra året blev vi till och med utsedda till årets tävlingsarrangörer vilket är jätteroligt.

Veckan innan midsommar ska föreningen ställa i ordning inför tävlingen ute på körplan vid A9. Tävlingen är ett tredagarsarrangemang som går av stapeln första veckan i juli. Lotta Falck hoppas på en bra uppslutning och många startande.

– Tävlingen är öppen för alla då det är en internationell tävling. Jag räknar med ett stort startfält. Det är ett stort arrangemang att anordna ett SM. Det är dyrt och det är ett svårt jobb att hitta sponsorer. Förra gången vi arrangerande SM 2010 gick vi back men då fick vi hyra in boxar, nu i år har vi byggt dem själva så nu hoppas jag att det ska gå ihop.

För att tävlingen ska vara genomförbar behövs många funktionärer.

– De första startar kanske vid fem på morgonen och den sista kanske kommer in vid elva på kvällen så det blir en lång dag men vi brukar ha relativt lätt att hitta funktionärer när det är större tävlingar som SM. Det är mycket familj och vänner som ställer upp. Vi brukar ta väl hand om dem och bjuda dem på mat och fest också, säger hon.

Lotta Falck är själv nyss hemkommen från en stor internationell tävling i Frankrike.

– Det är helt sjukt vad stort distansridning är i Frankrike. Det var 630 starter, helt fantastiskt, säger hon.

Kvala till EM

Två unga tjejer som ska delta i SM:et är Caroline Myrman och Anna Mårgård.

– Min plan är att först köra 12-milare i Norge och sedan 12 mil här på SM för att sedan kvala in till EM i Portugal, berättar Caroline Myrman som rider på hästen Lorka.

Veckan innan midsommar ska föreningen ställa i ordning inför tävlingen ute på körplan vid A9. Tävlingen är ett tredagarsarrangemang som går av stapeln första veckan i juli. Lotta Falck hoppas på en bra uppslutning och många startande.

– Tävlingen är öppen för alla då det är en internationell tävling. Jag räknar med ett stort startfält. Det är ett stort arrangemang att anordna ett SM. Det är dyrt och det är ett svårt jobb att hitta sponsorer. Förra gången vi arrangerande SM 2010 gick vi back men då fick vi hyra in boxar, nu i år har vi byggt dem själva så nu hoppas jag att det ska gå ihop.

För att tävlingen ska vara genomförbar behövs många funktionärer.

– De första startar kanske vid fem på morgonen och den sista kanske kommer in vid elva på kvällen så det blir en lång dag men vi brukar ha relativt lätt att hitta funktionärer när det är större tävlingar som SM. Det är mycket familj och vänner som ställer upp. Vi brukar ta väl hand om dem och bjuda dem på mat och fest också, säger hon.

Lotta Falck är själv nyss hemkommen från en stor internationell tävling i Frankrike.

– Det är helt sjukt vad stort distansridning är i Frankrike. Det var 630 starter, helt fantastiskt, säger hon.

Kvala till EM

Två unga tjejer som ska delta i SM:et är Caroline Myrman och Anna Mårgård.

– Min plan är att först köra 12-milare i Norge och sedan 12 mil här på SM för att sedan kvala in till EM i Portugal, berättar Caroline Myrman som rider på hästen Lorka.