2016-04-02 10:45

2016-04-02 10:45

Populärt påskläger

KARATE: Kristinehamns Kyokushin Karate-Do till Östersund

Kristinehamns Kyokushin Karate-Do hade i år fyra deltagare på årets Påskläger som varje år anordnas av Östersund BudoKai. För en av dem, Krister Engström, innebar lägret att han erhöll sjätte Kyu och kunde åka hem med ett nytt gult bälte.

Kristinehamns Kyokushin Karate-Dos deltagare i Östersund var Sina Mihailu, Mobin Yeganeh, Krister Engström och Marcus Collstam.

Lägret startade på långfredagen och pågick i tre dagar. Det var ett tufft läger med många hårda fyspass varvat med teori.

Träningarna hölls av världsledande instruktörer som Shihan Howard Collins åttonde Dan, Shihan Håkan Nygren sjätte Dan och Shihan Michael Söderkvist sjätte Dan.

Under Påsklägret deltog Krister Engström i graderingsprocessen för att pröva sina kunskaper för graden sjätte Kyu. Första dagen visade Krister sina tekniker i kombinationer av fotställningar, blockeringar, slag och sparkar samt att visa sina färdigheter i olika kator.

Populär fajt

På söndag och lägrets sista dag hålls den populära 30-mannafighten för de som går upp till svart bälte. För de som går upp mot lägre grader är det färre fighter. Varje fight varar i en och en halv minut med ingen vila mellan fighterna. Krister gick tre fighter. Det var en nöjd Krister som klarade sin gradering och erhöll sjätte Kyu med ett nytt gult bälte.

Kristinehamns Kyokushin Karate-Do har många hängivna karateutövare. En del av dem är långväga.

Kör från Hagfors

Utövare som kommer från grannorterna Karlstad, Storfors och Björneborg samt Krister Engström och Sina Mihailu som bor i Hagfors. De åker minst två gånger i veckan för att få träna Karate i Kristinehamn.

Årets Påskläger var den 33:e i raden. För Sina Mihailu och Krister Engström var det en ny upplevelse, men Mobin Yeganeh och Marcus Collstam har tidigare varit på Påskläger. Årets lägenheter var en av dem det bästa hittills.

– Med mycket god struktur, bra pass och nya fräscha träningslokaler blev Påsklägret en trevlig upplevelse, anser Marcus Collstam.

Kristinehamns Kyokushin Karate-Dos deltagare i Östersund var Sina Mihailu, Mobin Yeganeh, Krister Engström och Marcus Collstam.

Lägret startade på långfredagen och pågick i tre dagar. Det var ett tufft läger med många hårda fyspass varvat med teori.

Träningarna hölls av världsledande instruktörer som Shihan Howard Collins åttonde Dan, Shihan Håkan Nygren sjätte Dan och Shihan Michael Söderkvist sjätte Dan.

Under Påsklägret deltog Krister Engström i graderingsprocessen för att pröva sina kunskaper för graden sjätte Kyu. Första dagen visade Krister sina tekniker i kombinationer av fotställningar, blockeringar, slag och sparkar samt att visa sina färdigheter i olika kator.

Populär fajt

På söndag och lägrets sista dag hålls den populära 30-mannafighten för de som går upp till svart bälte. För de som går upp mot lägre grader är det färre fighter. Varje fight varar i en och en halv minut med ingen vila mellan fighterna. Krister gick tre fighter. Det var en nöjd Krister som klarade sin gradering och erhöll sjätte Kyu med ett nytt gult bälte.

Kristinehamns Kyokushin Karate-Do har många hängivna karateutövare. En del av dem är långväga.

Kör från Hagfors

Utövare som kommer från grannorterna Karlstad, Storfors och Björneborg samt Krister Engström och Sina Mihailu som bor i Hagfors. De åker minst två gånger i veckan för att få träna Karate i Kristinehamn.

Årets Påskläger var den 33:e i raden. För Sina Mihailu och Krister Engström var det en ny upplevelse, men Mobin Yeganeh och Marcus Collstam har tidigare varit på Påskläger. Årets lägenheter var en av dem det bästa hittills.

– Med mycket god struktur, bra pass och nya fräscha träningslokaler blev Påsklägret en trevlig upplevelse, anser Marcus Collstam.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.