2016-04-02 14:19

2016-04-02 14:19

Bittert slut på säsongen

INNEBANDY: Förlorade sista kvalmatchen efter förlängning

Så nära. Det går inte att komma närmare ett avancemang än vad Kristinehamns innebandyherrar gjorde i fredags kväll. En poäng hade räckt för avancemang. I stället föll man i förlängningen.

Kristinehamns IBF tog kommandot direkt borta mot Edebäck. Redan efter 1,41 i första perioden tog man ledningen. Edebäck kvitterade visserligen, men bortalaget kunde ändå gå till paus i ledning.

I den andra perioden fortsatte kristinehamnarna att trumma på och när Victor Fredriksson den yngre slog in 3-7 med knappa två minuter kvar av perioden tydde allt på bortaseger. Edebäck fick dock in en reducering innan den andra periodpausen.

När den tredje perioden inleddes hade KIBF ett tremålsöverläge, men två snabba mål av Edebäck skapade nerv i matchen. Drygt elva minuter in i perioden kom också kvitteringen. Ett oavgjort resultat skulle ändå räcka för KIBF för att kliva upp i division två nästa säsong.

Bara en minut

7-7 stod sig perioden ut och matchen gick till förlängning. Den blev bara minuten gammal innan hemmalaget avgjorde. Första och enda gången som Edebäck var i ledningen, men det var det resultatet som räknades.

Tränaren Stefan Forslund är inte speciellt uppåt när NKP pratar med honom på lördagen:

– Det känns riktigt jäkla surt.

Vad var det som hände?

– Vi har tre killar som kliver av med skada. Victor Fredriksson den äldre kände av skadan från Åmålsmatchen och spelade bara ett par minuter. Sedan trampar både Carl-Albin Larsson, som kanske är seriens bästa back, och Hampus Larsson snett så ingen av dem kan fullfölja matchen, svarar Stefan Forslund.

Stämningen i omklädningsrummet direkt efter match var förstås inget vidare. Jättedeppigt är ordet Stefan Forslund använder.

I sluttabellen stannade KIBF på samma poäng som Karlstad IBF Bredd och hade bättre målskillnad, men då det är inbördes möten som avgör hamnade KIBF under strecket. Den matchen förlorade Kristinehamn med uddamålet.

– Det där med inbördes möte kan man tycka vad man vill om, säger Stefan Forslund.

Om du blickar tillbaka på säsongen, vad säger du om den som helhet?

– Vi hade som målsättning att nå kvalet och det gjorde vi. Väl där höjde vi målsättningen till att vi skulle gå upp och det är svårt att komma närmare. Som helhet tycker jag att vi har gjort en jättesäsong. Det här laget har klar kapacitet att spela i tvåan.

Stefan Forslund talar om ett lag med mycket talang som har fått lovord var det än har spelat i länet. Stommen i laget är kullen född 1997, killar som kommer att sluta skolan i vår. Risken är därför att många flyttar från stan för att studera.

– Jag hoppas att vi ändå kan behålla de flesta och få ett slagkraftigt lag inför nästa säsong, säger Stefan Forslund.

Målskyttar mot Edebäck var Victor Fredriksson den yngre 2, Carl-Albin Larsson, Filip Jerlström, Christian Adamsson, Jesper Petersson och Victor Fredriksson den äldre.

Kristinehamns IBF tog kommandot direkt borta mot Edebäck. Redan efter 1,41 i första perioden tog man ledningen. Edebäck kvitterade visserligen, men bortalaget kunde ändå gå till paus i ledning.

I den andra perioden fortsatte kristinehamnarna att trumma på och när Victor Fredriksson den yngre slog in 3-7 med knappa två minuter kvar av perioden tydde allt på bortaseger. Edebäck fick dock in en reducering innan den andra periodpausen.

När den tredje perioden inleddes hade KIBF ett tremålsöverläge, men två snabba mål av Edebäck skapade nerv i matchen. Drygt elva minuter in i perioden kom också kvitteringen. Ett oavgjort resultat skulle ändå räcka för KIBF för att kliva upp i division två nästa säsong.

Bara en minut

7-7 stod sig perioden ut och matchen gick till förlängning. Den blev bara minuten gammal innan hemmalaget avgjorde. Första och enda gången som Edebäck var i ledningen, men det var det resultatet som räknades.

Tränaren Stefan Forslund är inte speciellt uppåt när NKP pratar med honom på lördagen:

– Det känns riktigt jäkla surt.

Vad var det som hände?

– Vi har tre killar som kliver av med skada. Victor Fredriksson den äldre kände av skadan från Åmålsmatchen och spelade bara ett par minuter. Sedan trampar både Carl-Albin Larsson, som kanske är seriens bästa back, och Hampus Larsson snett så ingen av dem kan fullfölja matchen, svarar Stefan Forslund.

Stämningen i omklädningsrummet direkt efter match var förstås inget vidare. Jättedeppigt är ordet Stefan Forslund använder.

I sluttabellen stannade KIBF på samma poäng som Karlstad IBF Bredd och hade bättre målskillnad, men då det är inbördes möten som avgör hamnade KIBF under strecket. Den matchen förlorade Kristinehamn med uddamålet.

– Det där med inbördes möte kan man tycka vad man vill om, säger Stefan Forslund.

Om du blickar tillbaka på säsongen, vad säger du om den som helhet?

– Vi hade som målsättning att nå kvalet och det gjorde vi. Väl där höjde vi målsättningen till att vi skulle gå upp och det är svårt att komma närmare. Som helhet tycker jag att vi har gjort en jättesäsong. Det här laget har klar kapacitet att spela i tvåan.

Stefan Forslund talar om ett lag med mycket talang som har fått lovord var det än har spelat i länet. Stommen i laget är kullen född 1997, killar som kommer att sluta skolan i vår. Risken är därför att många flyttar från stan för att studera.

– Jag hoppas att vi ändå kan behålla de flesta och få ett slagkraftigt lag inför nästa säsong, säger Stefan Forslund.

Målskyttar mot Edebäck var Victor Fredriksson den yngre 2, Carl-Albin Larsson, Filip Jerlström, Christian Adamsson, Jesper Petersson och Victor Fredriksson den äldre.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.