2016-03-21 14:28

2016-03-21 14:28

Gymnaster på läger

GYMNASTIK: Åker två gånger årligen till Katrineholm

I söndags hade Kristinehamns Gymnastiksällskap gropläger i Katrineholm. Alla gymnaster i de fem tävlingstrupperna i föreningen får möjlighet att åka på läger under en heldag två gånger per termin.

Lägret är en bra möjlighet för gymnasterna att få träna på nya och svårare övningar då hallen är utrustad med skumgummigropar som säkrar landningarna. Den har även trampoliner samt fasttrack och airtrack som gör det lättare och säkrare att träna på olika serier av övningar som sedan kan köras även på tumblingen.

Då föreningen ännu inte har någon grophall på hemmaplan ger lägerdagarna i Katrineholm gymnasterna väldigt mycket. Nästintill alla vågar och lär sig något nytt de inte kunde förut.

– Om föreningen hade haft en egen hall kunde vi ha haft möjlighet att utveckla gymnasterna i större utsträckning även på hemmaplan på ett säkrare sätt än vad vi kan i dag, då vi inte har tillgång till alla de redskapen vi egentligen behöver, säger Lina Mullback och fortsätter:

– Lägret blev väldigt lyckat med hela 70 deltagande gymnaster och tio ledare.

Nästa tillfälle i Katrineholm blir till hösten och förhoppningen är att även det kommer att bli lika lyckat.

Lägret är en bra möjlighet för gymnasterna att få träna på nya och svårare övningar då hallen är utrustad med skumgummigropar som säkrar landningarna. Den har även trampoliner samt fasttrack och airtrack som gör det lättare och säkrare att träna på olika serier av övningar som sedan kan köras även på tumblingen.

Då föreningen ännu inte har någon grophall på hemmaplan ger lägerdagarna i Katrineholm gymnasterna väldigt mycket. Nästintill alla vågar och lär sig något nytt de inte kunde förut.

– Om föreningen hade haft en egen hall kunde vi ha haft möjlighet att utveckla gymnasterna i större utsträckning även på hemmaplan på ett säkrare sätt än vad vi kan i dag, då vi inte har tillgång till alla de redskapen vi egentligen behöver, säger Lina Mullback och fortsätter:

– Lägret blev väldigt lyckat med hela 70 deltagande gymnaster och tio ledare.

Nästa tillfälle i Katrineholm blir till hösten och förhoppningen är att även det kommer att bli lika lyckat.