2016-03-17 14:28

2016-03-17 14:28

Slutade trea i serien

HANDBOLL DIV 3: Ett stolpskott från oavgjort

Nära. Säsongens sista match i handbollstrean spelades på onsdagskvällen. Trots fyramålsunderläge två gånger om var ändå IFK nära att besegra tabelltvåan Tibro.

Inför matchen var det klart att Söråkra skulle vinna serien och att Tibro som två skulle få kvala. Där bakom var det oklart om placeringarna. IFK Kristinehamn och Ulricehamn stod på samma poäng, men IFK hade fem plusmål. Parallellt med IFK:s match mot Tibro spelade Ulricehamn hemma mot Söråkra.

I Stenstalidshallen börjar båda lagen bra, även om det är bortalaget som tar kommandot. IFK halkar tidigt ett par mål efter i målprotokollet, men skillnaden är bara ett par räddningar. Dessa lyser dock med sin frånvaro under matchinledningen. Det dröjer tio minuter innan Tibro har värmt upp Henrik Pettersson i hemmamålet tillräckligt för att han ska börja rädda.

Då börjar det hända en del i målprotokollet. IFK går från 4-8 till 10-9 tack vare en kombination av lyckade avslut, tätt försvarsspel och en bra målvakt.

I slutet av halvleken drabbas först Tibro och sedan IFK av var sin utvisning med halvannan minut emellan. Tempot går ner och båda lagen spelar avvaktande anfallsspel. De jagar inte direkt skottlägen om man säger så.

Slutminuten blir dramatisk när IFK har chansen att kvittera till 15-15, men i stället kontrar Tibro in 14-16 och får ett tvåmålsförsprång med sig in i omklädningsrummet.

Den andra halvleken startar också med att Tibro tar tag i spelet och efter åtta minuters spel skiljer än en gång fyra mål på resultattavlan. Helt plötsligt är det som om att IFK har kommit på att spelet börjat igen. Fem raka hemmamål gör ställningen till 24-23.

Resten av matchen följs lagen åt i målprotokollet. Det är bara uddamålsledning, men vilket lag som är steget före växlar.

Med sex minuter kvar spikar Tibro igen. Därefter gör IFK bara ett enda mål. Tibro gör å andra sidan bara tre. När IFK går till anfall med halvminuten kvar finns chansen till oavgjort, men Mikael Bloms sista skott för säsongen tar i stolpen och matchen slutar 30-31.

I Ulricehamn slutar matchen 21-29, vilket innebär att IFK Kristinehamn trots allt slutar trea i serien.

Kvällens målskyttar i IFK: Isak Nyman 9, Mikael Blom 5, Henrik Larsson 5, Martin Andreasen 3, Robin Gutavsson 3, Jan Petruska 2, Marcus Bergström, Jonas Forssten och Anton Karlsson.

Inför matchen var det klart att Söråkra skulle vinna serien och att Tibro som två skulle få kvala. Där bakom var det oklart om placeringarna. IFK Kristinehamn och Ulricehamn stod på samma poäng, men IFK hade fem plusmål. Parallellt med IFK:s match mot Tibro spelade Ulricehamn hemma mot Söråkra.

I Stenstalidshallen börjar båda lagen bra, även om det är bortalaget som tar kommandot. IFK halkar tidigt ett par mål efter i målprotokollet, men skillnaden är bara ett par räddningar. Dessa lyser dock med sin frånvaro under matchinledningen. Det dröjer tio minuter innan Tibro har värmt upp Henrik Pettersson i hemmamålet tillräckligt för att han ska börja rädda.

Då börjar det hända en del i målprotokollet. IFK går från 4-8 till 10-9 tack vare en kombination av lyckade avslut, tätt försvarsspel och en bra målvakt.

I slutet av halvleken drabbas först Tibro och sedan IFK av var sin utvisning med halvannan minut emellan. Tempot går ner och båda lagen spelar avvaktande anfallsspel. De jagar inte direkt skottlägen om man säger så.

Slutminuten blir dramatisk när IFK har chansen att kvittera till 15-15, men i stället kontrar Tibro in 14-16 och får ett tvåmålsförsprång med sig in i omklädningsrummet.

Den andra halvleken startar också med att Tibro tar tag i spelet och efter åtta minuters spel skiljer än en gång fyra mål på resultattavlan. Helt plötsligt är det som om att IFK har kommit på att spelet börjat igen. Fem raka hemmamål gör ställningen till 24-23.

Resten av matchen följs lagen åt i målprotokollet. Det är bara uddamålsledning, men vilket lag som är steget före växlar.

Med sex minuter kvar spikar Tibro igen. Därefter gör IFK bara ett enda mål. Tibro gör å andra sidan bara tre. När IFK går till anfall med halvminuten kvar finns chansen till oavgjort, men Mikael Bloms sista skott för säsongen tar i stolpen och matchen slutar 30-31.

I Ulricehamn slutar matchen 21-29, vilket innebär att IFK Kristinehamn trots allt slutar trea i serien.

Kvällens målskyttar i IFK: Isak Nyman 9, Mikael Blom 5, Henrik Larsson 5, Martin Andreasen 3, Robin Gutavsson 3, Jan Petruska 2, Marcus Bergström, Jonas Forssten och Anton Karlsson.