2016-03-17 14:29

2016-03-17 14:29

KHT 03 vann B-finalen i Arvika

ISHOCKEY: Avslutar med hemmacup

KHT team 03 vann B-finalen i helgens cup i Arvika.
Nu avslutas säsongen med egna cupen Hockeytown Youth Hockey Challenge i Björkhallen.

I helgens cup i Björkhallen väntar matcher mot VIK Västerås, Arboga och Charlottenberg i gruppspelet för Kristinehamnskillarna.

Samtliga spelare har utvecklas under säsongen, både vad gäller skridskoteknik och hockeytänkande.

– Vi tränar fortfarande mycket skridskoåkning, puckbehandling och passningar till varandra i hög fart. Efter jul har vi även tränat på olika uppspelsvarianter och hög press på motståndarna i deras zon, säger tränaren Lasse Lundberg.

Innan jul spelade laget i U13 östra. Det blev tre segrar och fyra förluster. Efter jul spelade de i en fortsättningsserie mot Grums IK, Viking HC, FBK svart, Sunne IK, Bofors IK Ungdom, Åmåls SK och Filipstads IF. Den serien vann KHT på sex segrar och en förlust i sudden death.

I helgen som var ställde laget upp Elkedjan Cup i Arvika. Efter förlust mot Arvika och en seger mot Lörenskog så skulle det ha räckt med oavgjort mot Frölunda för att ta sig till A-slutspel. KHT låg under med 3-2 och pressade Frölunda på slutet men ibland så vill inte pucken gå in. KHT avslutade cupen med seger mot Uddevalla och vann B-finalen mot Lörenskog med 3-1.

Lagets bäste poängplockare blev Felix Johansson med fem mål och två assist.

– Det är ett helt otroligt gött gäng vi tränar. Det är många skratt i samband med träningar, matcher och cuper. Och dom sköter sig fantastiskt bra både på och utanför isen, säger tränaren.

I helgens cup i Björkhallen väntar matcher mot VIK Västerås, Arboga och Charlottenberg i gruppspelet för Kristinehamnskillarna.

Samtliga spelare har utvecklas under säsongen, både vad gäller skridskoteknik och hockeytänkande.

– Vi tränar fortfarande mycket skridskoåkning, puckbehandling och passningar till varandra i hög fart. Efter jul har vi även tränat på olika uppspelsvarianter och hög press på motståndarna i deras zon, säger tränaren Lasse Lundberg.

Innan jul spelade laget i U13 östra. Det blev tre segrar och fyra förluster. Efter jul spelade de i en fortsättningsserie mot Grums IK, Viking HC, FBK svart, Sunne IK, Bofors IK Ungdom, Åmåls SK och Filipstads IF. Den serien vann KHT på sex segrar och en förlust i sudden death.

I helgen som var ställde laget upp Elkedjan Cup i Arvika. Efter förlust mot Arvika och en seger mot Lörenskog så skulle det ha räckt med oavgjort mot Frölunda för att ta sig till A-slutspel. KHT låg under med 3-2 och pressade Frölunda på slutet men ibland så vill inte pucken gå in. KHT avslutade cupen med seger mot Uddevalla och vann B-finalen mot Lörenskog med 3-1.

Lagets bäste poängplockare blev Felix Johansson med fem mål och två assist.

– Det är ett helt otroligt gött gäng vi tränar. Det är många skratt i samband med träningar, matcher och cuper. Och dom sköter sig fantastiskt bra både på och utanför isen, säger tränaren.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.