2016-03-02 15:21

2016-03-02 15:21

Curlingklubben har nu två lag i tvåan

ISSPORT: Lag Nordström och Lag Dahlberg gladde

Lag Dahlberg har gått obesegrat genom division 3 och Kristinehamns curlingklubb har nästa säsong två lag i tvåan.
– Nu får det kanske bli lite mer satsning och träning, så att vi kan slåss om topplaceringarna i division 2, säger lagets Magnus Gustafsson.

Curlingklubben hade inför säsongen en plats i division 2. Lag Nordström representerade klubben, slutade sexa och klarade sig kvar. Laget bestod av Bengt Nordström, Bo Hassel, Mats-Olov Jansson och Staffan Sandberg.

I division 3 kunde inga motståndare rå på Lag Dahlberg. I första omgången i Karlstad spelade Kjell-Åke Dahlberg, Magnus Gustafsson, Per Håkansson och Tomas Örtengren. Under söndagens andra omgång i Örebro var Tomas Örtengren bortrest och ersattes av Daniel Thörn.

Hallar som inspirerar

– Det är kul att komma ut och spela i Karlstad och Örebro, för is och hallar är så mycket bättre än hos oss, säger Magnus Gustafsson som lade de två sista stenarna.

– Man blir inspirerad och med de förutsättningarna skulle det givetvis vara roligare att lägga ner tid på träning. I Kristinehamn är det lite andra förutsättningar; kallt och fuktigt, fortsätter han.

Klubben för diskussioner med kommunen om en ny hall, en dröm för klubben om det skulle bli verklighet. Magnus Gustafsson säger att det också skulle skapa förutsättningar för att locka fler ungdomar till att börja med curling.

Magnus Gustafsson vill trots de sämre förutsättningarna se seriöst på nästa säsongs divisionsspel.

– En träningsdag lördag eller söndag och sen matcher vardagar.

Curlingklubben hade inför säsongen en plats i division 2. Lag Nordström representerade klubben, slutade sexa och klarade sig kvar. Laget bestod av Bengt Nordström, Bo Hassel, Mats-Olov Jansson och Staffan Sandberg.

I division 3 kunde inga motståndare rå på Lag Dahlberg. I första omgången i Karlstad spelade Kjell-Åke Dahlberg, Magnus Gustafsson, Per Håkansson och Tomas Örtengren. Under söndagens andra omgång i Örebro var Tomas Örtengren bortrest och ersattes av Daniel Thörn.

Hallar som inspirerar

– Det är kul att komma ut och spela i Karlstad och Örebro, för is och hallar är så mycket bättre än hos oss, säger Magnus Gustafsson som lade de två sista stenarna.

– Man blir inspirerad och med de förutsättningarna skulle det givetvis vara roligare att lägga ner tid på träning. I Kristinehamn är det lite andra förutsättningar; kallt och fuktigt, fortsätter han.

Klubben för diskussioner med kommunen om en ny hall, en dröm för klubben om det skulle bli verklighet. Magnus Gustafsson säger att det också skulle skapa förutsättningar för att locka fler ungdomar till att börja med curling.

Magnus Gustafsson vill trots de sämre förutsättningarna se seriöst på nästa säsongs divisionsspel.

– En träningsdag lördag eller söndag och sen matcher vardagar.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.