2016-02-14 11:29

2016-02-14 11:29

Knapp seger mot tabelljumbon

HANDBOLL: Division 3: Team Kropps–Kristinehamn 22–23

Det blev en knapp seger för Kristinehamns handbollsherrar borta mot tabelljumbon Team Kropps. Kristinehamn kunde till sist vinna med uddamålet och är fortsatt trea i tabellen.

Team Kropps ligger sist i serien och fredagskvällens match var ett möte som Kristinehamn, som är med och nosar i toppen av tabellen, definitivt skulle vinna. Fyra ordinarie spelare borta samt lite rädsla över att förlora gjorde dock matchen till en riktig rysare.

– Även om vi missade en del i första spelade vi ändå bra överlag och hade ett tryck på dem, säger Kristinehamns tränare Anders Olsson.

– Vår andra halvlek var dock riktigt dålig, fortsätter han.

Höll undan

Kristinehamn hade ledningen med 13–6 i halvtid. Laget inledde ändå matchens andra halva relativt bra och fortsatte att utöka sin ledning. Åtta minuter in i den andra halvleken hade Kristinehamn dragit iväg till en niomålsledning. Sedan hände något som kom att förändra matchbilden.

– Vi började passa fel och vågade inte skjuta, vi blev rädda helt enkelt. Riktigt dåligt från vår sida, säger Anders Olsson.

Kristinehamn kunde ändå ta sig samman och till sist vinna matchen med ett mål.

– Det var verkligen tur att vi lyckades vinna, det hade varit en riktig besvikelse att förlora den här matchen. De var absolut inte bra. Hade vi spelat på topp skulle vi kunnat vinna med tio mål. Det hade blivit en riktigt tung hemresa om vi förlorat.

Derby

Kommande helg har Kristinehamn spelledigt, men helgen därefter väntar derby borta mot Karlstadlaget Hellton, just nu trea från slutet av tabellen.

– Jag vet att vi saknar några viktiga spelare även då, men vi siktar givetvis på seger, säger Anders Olsson avslutningsvis.

Jonas Forssten var Kristinehamns bäste målgörare med sex mål medan Robin Gustavsson noterades för fem. Isak Nyman och Jesper Lyckholm gjorde fyra mål vardera, Oscar Paulsen gjorde två och Isak Olsson och Erik Swan gjorde ett mål var.

Team Kropps ligger sist i serien och fredagskvällens match var ett möte som Kristinehamn, som är med och nosar i toppen av tabellen, definitivt skulle vinna. Fyra ordinarie spelare borta samt lite rädsla över att förlora gjorde dock matchen till en riktig rysare.

– Även om vi missade en del i första spelade vi ändå bra överlag och hade ett tryck på dem, säger Kristinehamns tränare Anders Olsson.

– Vår andra halvlek var dock riktigt dålig, fortsätter han.

Höll undan

Kristinehamn hade ledningen med 13–6 i halvtid. Laget inledde ändå matchens andra halva relativt bra och fortsatte att utöka sin ledning. Åtta minuter in i den andra halvleken hade Kristinehamn dragit iväg till en niomålsledning. Sedan hände något som kom att förändra matchbilden.

– Vi började passa fel och vågade inte skjuta, vi blev rädda helt enkelt. Riktigt dåligt från vår sida, säger Anders Olsson.

Kristinehamn kunde ändå ta sig samman och till sist vinna matchen med ett mål.

– Det var verkligen tur att vi lyckades vinna, det hade varit en riktig besvikelse att förlora den här matchen. De var absolut inte bra. Hade vi spelat på topp skulle vi kunnat vinna med tio mål. Det hade blivit en riktigt tung hemresa om vi förlorat.

Derby

Kommande helg har Kristinehamn spelledigt, men helgen därefter väntar derby borta mot Karlstadlaget Hellton, just nu trea från slutet av tabellen.

– Jag vet att vi saknar några viktiga spelare även då, men vi siktar givetvis på seger, säger Anders Olsson avslutningsvis.

Jonas Forssten var Kristinehamns bäste målgörare med sex mål medan Robin Gustavsson noterades för fem. Isak Nyman och Jesper Lyckholm gjorde fyra mål vardera, Oscar Paulsen gjorde två och Isak Olsson och Erik Swan gjorde ett mål var.

  • Jessica Lundevall

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.