2016-02-14 14:18

2016-02-14 14:18

"Hemmaspelare" vann Lusfighten

BOWLING: Elfte upplagan spelades i Nobelhallen

I lördags avgjordes den elfte upplagan av bowlingtävlingen Lusfighten.
Nobelspelaren Henrik Karlsson kunde vinna tävlingen i sin hemmahall.

Eftersom Christinehamns bowlingklubb, som arrangerar Lusfighten, numera spelar sina seriematcher i Nobelhallen i Karlskoga var det även där som årets upplaga av tävlingen fick avgöras. Årets tävling var den elfte i ordningen, men tyvärr blev inte startfältet fulltecknat den här gången. Max antal deltagare var 60 stycken, men endast 45 bowlingspelare kom till start. Lusaskens BK samt BK Kasi var två klubbar som hade många deltagare med i tävlingen som spelas med handicap.

– Anledningen är att vi hade hård konkurrens med många tävlingar runt omkring i området, säger Pajo Vujic i Christinehamns bowlingklubb.

Vann rättvist

Samtliga deltagare i Lusfighten fick under dagen spela minst sex serier. När endast åtta spelare återstod i tävlingen delades de in i två grupper där en efter en blev utslagen varje serie. Finalen kom till sist att spelas mellan Henrik Karlsson, BK Nobel, och Heinz Frederich, Christinehamns bowlingklubb – båda på ett sätt hemmaspelare även om väl den sistnämnda får ses som den riktiga hemmaspelaren i och med att han tillhör arrangörsklubben.

– Henrik inledde finalen med fem strikar och tog därmed ledningen mot Heinz. Henrik är en väldigt rutinerad spelare och kunde behålla ledningen genom hela serien. Han vann klart rättvist, säger Pajo Vujic.

Nu hoppas Christinehamns bowlingklubb att Lusfighten nästa år är tillbaka i Kristinehamn där den startade för elva år sedan.

Eftersom Christinehamns bowlingklubb, som arrangerar Lusfighten, numera spelar sina seriematcher i Nobelhallen i Karlskoga var det även där som årets upplaga av tävlingen fick avgöras. Årets tävling var den elfte i ordningen, men tyvärr blev inte startfältet fulltecknat den här gången. Max antal deltagare var 60 stycken, men endast 45 bowlingspelare kom till start. Lusaskens BK samt BK Kasi var två klubbar som hade många deltagare med i tävlingen som spelas med handicap.

– Anledningen är att vi hade hård konkurrens med många tävlingar runt omkring i området, säger Pajo Vujic i Christinehamns bowlingklubb.

Vann rättvist

Samtliga deltagare i Lusfighten fick under dagen spela minst sex serier. När endast åtta spelare återstod i tävlingen delades de in i två grupper där en efter en blev utslagen varje serie. Finalen kom till sist att spelas mellan Henrik Karlsson, BK Nobel, och Heinz Frederich, Christinehamns bowlingklubb – båda på ett sätt hemmaspelare även om väl den sistnämnda får ses som den riktiga hemmaspelaren i och med att han tillhör arrangörsklubben.

– Henrik inledde finalen med fem strikar och tog därmed ledningen mot Heinz. Henrik är en väldigt rutinerad spelare och kunde behålla ledningen genom hela serien. Han vann klart rättvist, säger Pajo Vujic.

Nu hoppas Christinehamns bowlingklubb att Lusfighten nästa år är tillbaka i Kristinehamn där den startade för elva år sedan.

  • Jessica Lundevall

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.