2016-02-14 16:03

2016-02-14 16:03

Får möta Sunne i kvalet

ISHOCKEY: Division 3: Säffle–Kristinehamn 4–2 (0–1, 2–1, 2–0)

Det blev förlust för Kristinehamns hockeyteam i säsongens sista match.
Nu väntar dock play off-spel mot Sunne och första matchen spelas redan på tisdag.

Kristinehamn var redan innan fredagskvällens bortamöte mot Säffle klara seriesegrare och därmed klara för play off. Efter lördagens lottning står det klart att det blir Sunne, som slutade tvåa i alltrean, som står för motståndet i det första kvalet.

– Vi har mött Sunne i serien före jul och förlorade ganska rejält borta, men då åkte vi dit med endast tolv spelare. Hemma vann vi, men då kom inte de med ordinarie lag. De har gjort en del värvningar också så det blir tufft, säger Kristinehamnstränaren Jerry Lindgren.

Saknar flera

Kristinehamn saknar dessutom flera viktiga spelare i kvalmatcherna mot Sunne. Bland annat är Jacob Larsson och Jack Herhold på långsemester i Thailand.

– Dessutom har vi några som jobbar på tisdag. Det känns lite surt att inte kunna matcha med bästa laget, men det är tyvärr så det är på den här nivån. Vi får slåss med näbbar och klor och göra så gott vi kan, säger Lindgren.

Vad har ni för målsättning med kvalet?

– Vi har sagt att vi ska ta ett steg i taget, samtidigt måste vi vara realister och inse att vi har tappat väldigt mycket kraft och att det blir tufft att ta sig vidare. Men vi ska försöka göra det så bra vi bara kan med det material som vi har. VI kommer kriga och så får vi se vart vi hamnar, men visst vore det kul att gå vidare ett steg till.

Kristinehamn möter Sunne i bäst av tre matcher. Det segrande laget möter sedan segraren mellan Örnen och Kungsör i play off två och de matcherna spelas 21, 23 och 24 februari. Segraren i den matchen får sedan spela i kvalserien tillsammans med seriesegraren i alltrean, Karlskogalaget HC Flyers, samt två lag från division två. Slutkvalet inleds 26 februari och segraren tar klivet upp i division 2.

Tände inte till

Om fredagens match, som spelades borta mot Säffle, finns det egentligen inte så mycket att säga. Gästande Kristinehamn gjorde en bra förstaperiod, men kom därefter inte upp i sin nivå.

– Vi saknade den där riktiga gnistan.

Viktor Svensson och Oscar Andersson gjorde Kristinehamns mål.

Kristinehamn var redan innan fredagskvällens bortamöte mot Säffle klara seriesegrare och därmed klara för play off. Efter lördagens lottning står det klart att det blir Sunne, som slutade tvåa i alltrean, som står för motståndet i det första kvalet.

– Vi har mött Sunne i serien före jul och förlorade ganska rejält borta, men då åkte vi dit med endast tolv spelare. Hemma vann vi, men då kom inte de med ordinarie lag. De har gjort en del värvningar också så det blir tufft, säger Kristinehamnstränaren Jerry Lindgren.

Saknar flera

Kristinehamn saknar dessutom flera viktiga spelare i kvalmatcherna mot Sunne. Bland annat är Jacob Larsson och Jack Herhold på långsemester i Thailand.

– Dessutom har vi några som jobbar på tisdag. Det känns lite surt att inte kunna matcha med bästa laget, men det är tyvärr så det är på den här nivån. Vi får slåss med näbbar och klor och göra så gott vi kan, säger Lindgren.

Vad har ni för målsättning med kvalet?

– Vi har sagt att vi ska ta ett steg i taget, samtidigt måste vi vara realister och inse att vi har tappat väldigt mycket kraft och att det blir tufft att ta sig vidare. Men vi ska försöka göra det så bra vi bara kan med det material som vi har. VI kommer kriga och så får vi se vart vi hamnar, men visst vore det kul att gå vidare ett steg till.

Kristinehamn möter Sunne i bäst av tre matcher. Det segrande laget möter sedan segraren mellan Örnen och Kungsör i play off två och de matcherna spelas 21, 23 och 24 februari. Segraren i den matchen får sedan spela i kvalserien tillsammans med seriesegraren i alltrean, Karlskogalaget HC Flyers, samt två lag från division två. Slutkvalet inleds 26 februari och segraren tar klivet upp i division 2.

Tände inte till

Om fredagens match, som spelades borta mot Säffle, finns det egentligen inte så mycket att säga. Gästande Kristinehamn gjorde en bra förstaperiod, men kom därefter inte upp i sin nivå.

– Vi saknade den där riktiga gnistan.

Viktor Svensson och Oscar Andersson gjorde Kristinehamns mål.

  • Jessica Lundevall

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.