2016-02-07 15:48

2016-02-07 15:48

Blom planens dominant

HANDBOLL: Seger trots slarvigt spel

Det var inte speciellt mycket skönspel i matchen mellan IFK Handboll och Tidaholm i lördags. Publiken fick se mycket kamp, men också en hel del slarv i en match som till slut blev en säker hemmaseger.

Redan under uppvärmningen kan man få en föraning om vartåt det lutar. Hemmalaget har gott om spelare medan Tidaholm bara har nio spelare med till Kristinehamn.

IFK tar ledningen efter 45 sekunder genom linjespelaren Henrik Larsson och även om Tidaholm kvitterar tre gånger om har hemmalaget kontroll på händelserna. Mikael Blom dunkar in sina två första mål och tar hemmalaget till en tvåmålsledning som sedan sakta, men säkert växer.

Det är hårda tag på planen och i slutet av första halvleken ligger en spelare ur vardera laget i var sin ände av planen. Samtidigt framförs en del synpunkter på domarnas bedömning vilket får en av domarna att ilsket blåsa av spelet och tillrättavisa en Tidaholmsspelare:

– Nu slutar du gnälla. Spela i stället!

Lagen går till pausvila med ställningen 14-8.

Mycket slarv

Efter paus bjuds på en instruktionsbok i tekniska fel där båda lagen är medförfattare. Det är passningar som sitter på fötter, i ribbstolar eller fumlas bort av mottagarna. Det dröjer nästan tre minuter innan det blir mål och då är det förstås planens dominant Mikael Blom som gör det.

Kristinehamn ser till att hålla avståndet, men drar inte heller ifrån. Spelkvaliteten går ner och tempot sjunker vilket gör att Tidaholm kan krypa lite närmare i målprotokollet. Som minst skiljer tre mål. Då trycker IFK på gaspedalen, skärper till spelet och så är det tre måls marginal igen.

Skulle varit mer

Med lite mer skärpa i avsluten skulle, och borde, segermarginalen vara betydligt större än sex mål.

Målskyttar IFK: Mikael Blom 8, Robin Gustavsson 5, Marcus Bergström 4, Jonas Forssten 2, Anton Karlsson 2, Henrik Larsson, Isak Olsson och Jan Petruska.

I tabellen parkerar IFK på tredje plats bakom Sörhaga och Tibro.

Redan under uppvärmningen kan man få en föraning om vartåt det lutar. Hemmalaget har gott om spelare medan Tidaholm bara har nio spelare med till Kristinehamn.

IFK tar ledningen efter 45 sekunder genom linjespelaren Henrik Larsson och även om Tidaholm kvitterar tre gånger om har hemmalaget kontroll på händelserna. Mikael Blom dunkar in sina två första mål och tar hemmalaget till en tvåmålsledning som sedan sakta, men säkert växer.

Det är hårda tag på planen och i slutet av första halvleken ligger en spelare ur vardera laget i var sin ände av planen. Samtidigt framförs en del synpunkter på domarnas bedömning vilket får en av domarna att ilsket blåsa av spelet och tillrättavisa en Tidaholmsspelare:

– Nu slutar du gnälla. Spela i stället!

Lagen går till pausvila med ställningen 14-8.

Mycket slarv

Efter paus bjuds på en instruktionsbok i tekniska fel där båda lagen är medförfattare. Det är passningar som sitter på fötter, i ribbstolar eller fumlas bort av mottagarna. Det dröjer nästan tre minuter innan det blir mål och då är det förstås planens dominant Mikael Blom som gör det.

Kristinehamn ser till att hålla avståndet, men drar inte heller ifrån. Spelkvaliteten går ner och tempot sjunker vilket gör att Tidaholm kan krypa lite närmare i målprotokollet. Som minst skiljer tre mål. Då trycker IFK på gaspedalen, skärper till spelet och så är det tre måls marginal igen.

Skulle varit mer

Med lite mer skärpa i avsluten skulle, och borde, segermarginalen vara betydligt större än sex mål.

Målskyttar IFK: Mikael Blom 8, Robin Gustavsson 5, Marcus Bergström 4, Jonas Forssten 2, Anton Karlsson 2, Henrik Larsson, Isak Olsson och Jan Petruska.

I tabellen parkerar IFK på tredje plats bakom Sörhaga och Tibro.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.