2016-01-31 19:02

2016-01-31 19:02

Degerfors fick sin revansch

INNEBANDY DIV 2: KIBF hade svårt i avslutslägena

Kristinehamns innebandyförenings damer hemmaslag Degerfors med 6–1. Degerfors vann returen med 6–2 i söndags eftermiddag.

– Nu blir det tight därnere, säger Anders Andersson.

KIBF-tränaren säger inte att det var orättvist att Degerfors vann, men 6–2 (1–0, 3–1, 2–1) var väl mycket. Skottstatistiken var 33–35. Anders Andersson säger att han inte förstår hur de (sekretariatet) räknar. Han tycker att hans tjejer hade betydligt fler skott på mål än Degerfors.

– Vi hade mycket boll men i våra avslutslägen tappade vi mycket boll, vi hade svårt med golvet i hallen, säger Anders Andersson.

– Sedan var deras målvakt väldigt bra. Hon fick pris som deras bästa spelare.

Till KIBF:s bästa utsågs Ronja Åkesson. Rutinerade Ronja gjorde sin blott andra match för säsongen. Det var också Ronja som satte lagets enda mål, reducering till 3–1 i den andra perioden.

Anders Andersson berömmer också Emmie Adamsson, som han tycker kämpade på bra matchen igenom.

KIBF har nu två raka förluster och möter serieledarna Karlstad IBF ungdom på bortaplan i nästa omgång. KIBF håller ännu Degerfors bakom sig och kan inte åka ur direkt, eftersom Heden står på blott tre poäng. Även Lesjöfors/Filipstad är på behörigt avstånd.

KIBF-tränaren säger inte att det var orättvist att Degerfors vann, men 6–2 (1–0, 3–1, 2–1) var väl mycket. Skottstatistiken var 33–35. Anders Andersson säger att han inte förstår hur de (sekretariatet) räknar. Han tycker att hans tjejer hade betydligt fler skott på mål än Degerfors.

– Vi hade mycket boll men i våra avslutslägen tappade vi mycket boll, vi hade svårt med golvet i hallen, säger Anders Andersson.

– Sedan var deras målvakt väldigt bra. Hon fick pris som deras bästa spelare.

Till KIBF:s bästa utsågs Ronja Åkesson. Rutinerade Ronja gjorde sin blott andra match för säsongen. Det var också Ronja som satte lagets enda mål, reducering till 3–1 i den andra perioden.

Anders Andersson berömmer också Emmie Adamsson, som han tycker kämpade på bra matchen igenom.

KIBF har nu två raka förluster och möter serieledarna Karlstad IBF ungdom på bortaplan i nästa omgång. KIBF håller ännu Degerfors bakom sig och kan inte åka ur direkt, eftersom Heden står på blott tre poäng. Även Lesjöfors/Filipstad är på behörigt avstånd.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.